Hoe maak je een reclame?

Hoe maak je een reclame?

9 tips om reclame te maken die werkt

  • Bepaal wat je met je reclamecampagne wilt bereiken.
  • Bepaal de boodschap die je wilt overbrengen.
  • Bepaal je doelgroep.
  • Zorg voor onderscheid, prikkel, daag uit, kortom, zorg dat je opvalt.
  • Stop humor in je reclameboodschap.
  • Noem zo snel mogelijk je merk- of bedrijfsnaam.

Hoe maak je een goede reclame tekst?

Zo schrijf je pakkende reclameteksten voor een product: 5 tips

  1. Richt je op de juiste doelgroep.
  2. Zet een call-to-action in de tekst.
  3. Benoem de voordelen voor de klant.
  4. Voeg bewijsmateriaal toe aan de voordelen.
  5. Besteed veel aandacht aan de kop.

Wat is een Themareclame?

Reclame die tot doel heeft de merkbekendheid te vergroten en het merk een positiever imago te geven. Dit wordt onder andere bereikt door het merk een extra impuls te geven in de vorm van sfeer.

Waarom geen kindermarketing?

Kindermarketing van ongezonde voedingsmiddelen kan leiden tot ongezonde voedingsgewoonten en overgewicht. Het beïnvloedt het koopgedrag van ouders en hun kinderen. Bekend is dat kinderen: die veel reclames zien van ongezonde producten, hun ouders vaker vragen om die producten te kopen.

Waarom is reclame goed voor kinderen?

Wie oprecht iets te bieden heeft aan een jonge doelgroep, kan zich dus beter richten op kinderen, op een maatschappelijk verantwoorde manier. Dat heeft meer effect, geeft een beter gevoel en het scheelt je de astronomisch hoge entreeprijzen voor het zoveelste kinderen- en jongerenmarketingcongres. ‘

Welke regel heeft de regering bedacht om er voor te zorgen dat fabrikanten kinderen niet kunnen beinvloeden?

In de Reclamecode Voor Voedingsmiddelen staat de bepaling dat reclame voor voedingsmiddelen gericht op kinderen onder de 13 jaar niet is toegestaan, behalve wanneer deze tot stand is gekomen in samenwerking met de overheid en/of een andere erkende autoriteit op het terrein van voeding, gezondheid en/of beweging.

Wat is de invloed van voedingsreclame op kinderen en jongeren?

Overvloedige reclame voor ongezonde producten maakt onze kinderen dik en kwetsbaar voor welvaartsziekten zoals kanker, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Hoewel lagere schoolkinderen meestal over een redelijk goede voedingskennis beschikken, blijken ze niet bestand tegen ongezonde voedingsreclame.

Wat is het doel van kindermarketing?

Kindermarketing is alle marketing die producenten van een product inzetten om kinderen te verleiden een product te kopen of om hen zover te krijgen hun ouders hierom te vragen. Kinderen zijn interessant voor voedselproducten, omdat hun brein in ontwikkeling is en daardoor heel beïnvloedbaar.

Waarom kindermarketing?

Met kindermarketing bedoelen wij reclame en promotie specifiek voor voedingsmiddelen gericht op kinderen. Kindermarketing heeft een direct effect op de kennis, voorkeuren en consumptiepatroon van kinderen. Bovendien heeft het een indirect effect op hun gezondheidstoestand.