Hoe maak je een laminaatvloer schoon?

Hoe maak je een laminaatvloer schoon?

Kortom: een laminaatvloer maak je gewoon schoon met (lauw) warm water, een scheutje schoonmaakazijn en door de vloer vervolgens goed te drogen met een doek. Dan krijg je het beste resultaat en heb je het langst plezier van je Floer!

Hoe maak je een plakkende vloer schoon?

Is het plakkerig? Dan even met een vochtige doek, eventueel met wat afwasmiddel, vegen. Ook hier geldt: het schoonmaakmiddel niet direct op de vloer gebruiken en giet ook zeker geen water over de vloer om het vuil weg te spoelen.

Maak je laminaat schoon met water en schoonmaakmiddel voor laminaat of schoonmaakazijn. En gebruik bij écht hardnekkige vlekken terpentine, aceton en een vochtige doek. Gebruik nooit allesreiniger, groene zeep of boenwas. Hierdoor wordt je laminaat dof.

Hoe vaak moet je een laminaatvloer dweilen?

U kunt uw laminaatvloer dus zonder bezwaar af en toe dweilen. Als er iets kleverigs is gemorst of u ziet een vlek kan dit het beste direct met een vochtig doekje weggewerkt worden. Een keer per twee weken dweilen is dan ruim voldoende. Let er wel op dat u niet te veel water gebruikt.

Is een stoomreiniger geschikt voor laminaat?

Laminaat reinigen met stoomreiniger Door de stoom wordt niet alleen de onderkant van het laminaat vochtig, maar ook de ondervloer. Door het vocht is de kans groot dat de vloer gaat uitzetten en dus omhoog komt. Laminaat schoonmaken met een stoomreiniger raden we dan ook af.

Waar kan je het beste laminaat mee dweilen?

Voor een beter resultaat kunt u het laminaat ook nog reinigen met water. Maar wat gebruikt u dan het beste in combinatie met het water? Dat is simpel: gewoon een scheut schoonmaakazijn of gebruik een speciale laminaatreiniger. Breng dit met een microvezeldoek of dweil aan op de vloer.

Kan ik laminaat met allesreiniger schoonmaken?

Wat moet je niet doen bij het schoonmaken? Bij het schoonmaken van een laminaatvloer moet je in elk geval geen allesreiniger of soortgelijke schoonmaakmiddelen gebruiken. Dit is erg slecht voor een laminaatvloer, het kan de vloer dof maken en zelfs de kleur aantasten. Daarnaast tast het de beschermende toplaag aan.

Hoe dweil je een laminaat vloer?

Laminaat dweilen doe je door eerst te stofzuigen en daarna te dweilen met een water en laminaatreiniger. Neem een platte dweil, geen mop. Zo zorg je dat je niet te nat dweilt en het vocht in de naden trekt. Gebruik geen allesreiniger of wasverzachter.

Hoe kun je het beste laminaat dweilen?

Hoe krijg ik mijn laminaat weer glanzend?

Voeg een scheutje schoonmaakazijn aan een emmer lauwwarm water toe. Zorg er bij het dweilen wel voor dat het niet een te natte boel wordt, want dan gaat het laminaat opbollen. Een licht vochtige dweil, mop of zwabber is al voldoende. Daarna kun je de vloer gewoon aan de lucht laten opdrogen.

Waarmee laminaat vloer dweilen?

Waar kun je het beste mee dweilen?

Gebruik lauw water met een paar druppeltjes Dreft, of een scheutje natuurazijn. Eens per maand mag je ook een klein beetje ammoniak aan t water toevoegen. En het allerbeste is om je vloer te dweilen met de voegen mee.