Inhoudsopgave
Hoe maak ik een factuur met btw verlegd?
Btw verleggen op je factuur
- Reken op je factuur met 0% btw in plaats van 9% of 21%
- Vermeld de tekst ‘btw verlegd’ op je factuur.
- Zet het btw-identificatienummer van je klant op de factuur.
- Controleer of dit identificatienummer geldig is.
- Verwerk de factuur op de juiste manier in je btw-aangifte.
Wat betekent btw verlegd op factuur?
Je kunt btw dus verleggen naar andere ondernemers. Op deze manier breng je geen btw in rekening, maar zet je alleen ‘btw verlegd’ op de factuur. Dan moet je er wel voor zorgen dat je het btw-nummer van de afnemer op je factuur vermeldt. Weet wel: je verlegt altijd btw over het totale bedrag dat je in rekening brengt.
Wat is de factuur van uw onderaannemer?
De factuur van uw onderaannemer moet altijd met ‘BTW medecontractant’ zijn. U factureert op uw beurt door met ‘BTW medecontractant’ als uw klant BTW-plichtig is. Zo niet rekent u 21% of 6% BTW aan, afhankelijk van het feit of het om werken gaat aan een privéwoning die ouder is dan vijf jaar of niet.
Wat moet je vermelden op je factuur?
Dit moet je op je factuur zetten: Wat zeker vermeld moet worden in je factuur zijn: Je btw-identificatienummer en het btw-bedrag. Je KVK-nummer. De factuurdatum en het factuurnummer (je facturen moeten doorlopend genummerd zijn). De datum van levering. De naam en het adres van jezelf en je klant.
Hoe maak je een duidelijke factuur?
Zorg voor een duidelijke opmaak van je factuur. Een factuur moet er duidelijk en overzichtelijk uitzien. Je logo en bedrijfsnaam vallen direct op. En in één oogopslag ziet je klant het te betalen bedrag, de betalingstermijn en je bankrekening of de betaallink.
Is de factuur duidelijk en overzichtelijk?
Een factuur moet er duidelijk en overzichtelijk uitzien. Je logo en bedrijfsnaam vallen direct op. En in één oogopslag ziet je klant het te betalen bedrag, de betalingstermijn en je bankrekening of de betaallink. Dit factuurvoorbeeldvan KVK helpt je bij het realiseren van je eigen factuurformat.