Hoe lang moet pouring drogen?

Hoe lang moet pouring drogen?

Hoe meer lagen verf je hebt hoe langer het opdrogen kan duren. Het ligt er ook aan met wat voor giet medium je gebruikt, in welke temperatuur je schilderij droogt en de vochtigheid. Als je schilderij te snel droogt is de kans groter dat er barsten in komen.

Hoe giet je epoxy?

We beginnen met het gieten van de eerste laag epoxy, giet deze tot de gewenste hoogte van het object dat je wilt ingieten. Je plaatst het object namelijk op de uitgeharde eerste laag zodat deze op de gewenst hoogte blijft “zweven”. Laat de epoxy 2 uur uitharden bij kamertemperatuur voor je aan de 2e laag begint.

Wat doet Liquitex?

Liquitex Pouring Medium is een vloeibaar medium voor acrylverf. Meng je dit medium met de verf dan wordt deze zo vloeibaar dat je ermee kunt ‘schenken’. Hiermee kun je hele leuke effecten creëren. Het is ook mogelijk de verdunde verf in een knijpfles te doen en op die manier te werken.

Hoe lang moet acryl pouring drogen?

Zorg ervoor dat het doek recht ligt en laat het schilderij enkele dagen drogen – indien mogelijk in een niet te warme en droge ruimte, zodat er geen scheuren ontstaan. Je hebt je eerste Acrylic Pouring schilderen gemaakt, gefeliciteerd!

Wat heb je nodig om epoxy te gieten?

Epoxy is een harssysteem dat bestaat uit 2 componenten, namelijk de hars en een verharder. Het is belangrijk de juiste hoeveelheid verharder bij de hars toe te voegen, om een optimaal resultaat te verkrijgen. Het heeft geen nut om meer of minder verharder toe te voegen om de uithardingstijd te beïnvloeden.

Hoe dik kan je epoxy gieten?

Deze heldere epoxyhars kun je van 5 tot 20 cm dik gieten. Uitermate geschikt voor dikke riviertafels, grote objecten of het ingieten van objecten.

Wat doet siliconen olie?

Siliconen olie – 150ml Siliconen olie wordt veelal gebruikt bij de giettechnieken (pouring) met acrylverf. Door de toevoeging van een paar druppels siliconen olie aan het mengsel Pouring medium en acrylverf, ontstaan er verrassende celpatronen wat een heel verrassend effect oplevert.

Hoe gebruik je Acrylmedium?

Acrylmedium is in feite acrylverf, maar dan zonder pigment. Daarom is het ideaal om acrylverf mee te verdunnen, zonder dat er kwaliteit of hechting verloren gaat. Acrylverf is ook te verdunnen met water, maar bij te veel watergebruik gaat dit ten koste van de pigmenten en van de hechting van de verf.