Inhoudsopgave
Hoe lang heb je last van een roesje?
U kunt zich nog uren suf voelen na de toediening van het roesje. De medicijnen kunnen uw reactievermogen beïnvloeden, daarom mag u 12 uur na het roesje niet: Actief deelnemen aan verkeer of zelfstandig autorijden.
Wat mag je eten na een endoscopie?
U mag in principe alles weer eten en drinken tenzij anders is afgesproken. Na een coloscopie kunt u last hebben van buikpijn, darmkrampen, een opgeblazen gevoel, winderigheid, veranderd ontlastingspatroon en slijm en vochtverlies via uw anus. Dit is normaal en verdwijnt na enkele dagen.
Hoe lang maagpijn na gastroscopie?
Meestal zakt deze pijn een aantal dagen na de behandeling, maar soms kan de pijn één tot twee weken aanhouden. Een opgeblazen gevoel en pijn in de buik kunnen ontstaan door de lucht die ingeblazen wordt.
Hoe lang buikpijn na coloscopie?
Door de lucht die in je darmen is geblazen, kun je ook nog na het onderzoek last hebben van buikpijn en darmkrampen. Windjes laten is hiertegen de beste remedie. De pijn of krampen verdwijnen dan meestal vanzelf, vaak binnen een paar uur. Na één dag ben je meestal wel hersteld van de coloscopie.
Hoe lang last na endoscopie?
Klachten na het onderzoek Na een endoscopie hebben veel mensen nog enige tijd klachten, bijvoorbeeld buikpijn, darmkrampen, een opgeblazen gevoel of winderigheid. Dit is normaal en verdwijnt na enkele dagen.
Heb je pijn na gastroscopie?
Na de gastroscopie kun je last hebben van een opgeblazen gevoel in de bovenbuik of keelpijn. Er is een kleine kans op complicaties. Bij 1 of 2 op de 1.000 patiënten ontstaat een nabloeding. Dat gebeurt meestal bij patiënten die bloedverdunners of pijnstillers gebruiken.
Wat is een endoscopie van de maag?
Een endoscopie van de maag noem je een gastroscopie. Een endoscopie van de slokdarm noem je een oesofagoscopie. Een endoscopie van het sigmoïd (laatste deel van de dikke darm) noem je sigmoïdoscopie. Een endoscopie van de endeldarm noem je proctoscopie of rectoscopie.
Wat mag je eten voor endoscopie?
Voor een endoscopie mag je over het algemeen niet eten, maar ook als je onder narcose gaat of een ruggenprik krijgt, moet je nuchter zijn. Als je alleen een plaatselijke verdoving krijgt hoeft dat niet.
Wanneer mag de patiënt een echo-endoscopie ondergaan?
Wanneer de patiënt een echo-endoscopie van de slokdarm, maag of alvleesklier ondergaat, mag hij vanaf 12 uur ’s nachts niets meer eten of drinken. Wanneer het onderzoek in de middag plaatsvindt (na 13:00 uur) mag er ’s ochtends om 08:00 uur een licht ontbijt genuttigd worden. Onder een licht ontbijt wordt verstaan: 1 beschuit en 1 kop thee.