Hoe laat je een link werken?

Hoe laat je een link werken?

Selecteer de tekst of afbeelding die u als hyperlink wilt weergeven. Druk op Ctrl+K. U kunt ook met de rechtermuisknop op de tekst of afbeelding klikken en op Koppeling klikken in het snelmenu. In het vak Hyperlink invoegen typt of plakt u de koppeling in het vak Adres.

Wat is een link maken?

Zet je er een stukje tekst tussen, dan wordt het een tekstlink, zet je er de html-code voor een foto tussen, dan wordt die foto een link waar je op kunt klikken. Met deze code heb je een tekstlink gemaakt van het woord ‘contact’, als iemand op deze tekstlink klikt, wordt hij doorgestuurd naar een pagina die contact.

Hoe maak je een link in HTML?

Hetgeen waarvan je een link wilt maken zet je tussen twee tags: de openingstag en de sluittag . Die tekst wordt dan automatisch een link. bijvoorbeeld: Algemene Voorwaarden . De link die verwijst nu nog nergens naar.

Hoe voeg je een href toe aan een link?

Je begint met de A tag en vervolgens voeg je hier het attribuut href aan toe. Href staat voor Hyper Reference en definieert het adres waar men naartoe gebracht wordt nadat op de link is geklikt. Daarna type je de naam van het bestand/de pagina waar je naar toe wilt linken. Bijvoorbeeld index.html.

Hoe maak je een link naar een andere pagina van je site?

Een link naar een bestand op een andere pagina van je site maak je als volgt. Je begint met de A tag en vervolgens voeg je hier het attribuut href aan toe. Href staat voor Hyper Reference en definieert het adres waar men naartoe gebracht wordt nadat op de link is geklikt.

Wat is de link van de foto?

Datgene waarvan je een link wilt maken, zet je tussen twee link-tags, de openingstag ( ) en de sluittag ( ). Dat wat er tussen deze twee tags staat, wordt daardoor een link. Zet je er een stukje tekst tussen, dan wordt het een tekstlink, zet je er de html-code voor een foto tussen, dan wordt die foto een link waar je op kunt klikken.