Hoe krijg je donkere vlekken uit je gezicht?

Hoe krijg je donkere vlekken uit je gezicht?

Pigment kan in veel gevallen goed behandeld worden met bijvoorbeeld laser, peelings, microdermabrasie of microneedling. Daarbij is het gebruik van goede thuisproducten heel belangrijk! Voor welke behandeling en producten worden gekozen, is afhankelijk van het soort pigment en hoe diep dit pigment in de huid ligt.

Hoe krijg je donkere oksels?

Doe aardappel of komkommer onder je oksels Dit klinkt heel vreemd, we weten het, maar komkommer en aardappel kunnen een huis-tuin-en-keuken-geheim zijn om de huid onder je oksels lichter te maken. Snijd een komkommer of een aardappel in plakjes (maar net wat je in huis hebt) en wrijf met de schijfjes onder je oksel.

Hoe maak ik mijn oksels lichter?

Citroen Pak een halve citroen wrijf je oksels hiermee in. Dit zorgt niet alleen voor het oplichten van de huid, maar haalt ook meteen dode huidcellen weg. Even laten intrekken (zo’n minuut of 10) en dan afspoelen. Kleine tip: smeer daarna wat vochtinbrengende crème op.

Hoe kan ik mijn oksels lichter?

Wat zijn donkere vlekken in je gezicht?

Deze donkere vlekken in je gezicht, ook wel hyperpigmentatie genoemd, worden veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht, hormonale schommelingen of zijn een bijwerking van bepaalde medicijnen. Het wordt niet beschouwd als een medische aandoening, maar als je donkere vlekken hebt, ben je ze waarschijnlijk liever kwijt dan rijk.

Hoe voorkom je vlekken in het gezicht?

Aardappel. Ook rauwe aardappel wordt vaak aangeraden om vlekken en verkleuringen in het gelaat tegen te gaan. Schil een aardappel en snijd hem in dunne plakjes. Breng deze aan op de vlekken in het gezicht en laat het een kwartiertje inwerken, waarna je goed afspoelt met lauwwarm water.

Hoe voorkom je bruine vlekjes op de huid?

Ook limoen en citroensap bevatten een zuur dat melanine kan afbreken, waardoor de gezichtsvlekken binnen een maand of twee minder zichtbaar worden. Verder helpt ook vitamine C bij het verbleken van de huid. Snijd een citroen in plakjes en leg de plakjes op de bruine vlekjes. Laat het ongeveer 30 minuten inwerken en spoel het dan af met water.