Hoe krijg ik een Nederlands ID?

Hoe krijg ik een Nederlands ID?

U vraagt een paspoort of ID-kaart aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Woont u in een ander land? Dan kunt u terecht bij aangewezen Nederlandse ambassades of consulaten. Of bij 1 van de aangewezen grensgemeenten in Nederland.

Wat heb ik nodig om een ID aan te vragen?

Wat moet ik meenemen als ik een paspoort of identiteitskaart wil aanvragen?

  • U komt naar de gemeente.
  • U neemt al uw reisdocumenten mee, ook als deze verlopen zijn.
  • U neemt 1 kleurenpasfoto mee die voldoet aan de richtlijnen.
  • U betaalt uw paspoort of identiteitskaart bij de aanvraag. Graag met pin betalen.

Wat kost een identiteitskaart in Maastricht?

voor personen tot 18 jaar: € 36,95; de ID kaart is 5 jaar geldig. voor personen van 18 jaar en ouder: € 68,50; de ID kaart is 10 jaar geldig.

Hoe verleng ik mijn paspoort in het buitenland?

Woont u als Nederlander in het buitenland? Dan kunt u bij de meeste Nederlandse ambassades en consulaten generaal een nieuw paspoort of een identiteitskaart aanvragen. Dit kan ook bij de gemeentebalie op Schiphol en bij een aantal gemeenten.

Wat zijn de grensgemeenten?

v. (-n), aan de landsgrenzen gelegen gemeente.

Hoe lang duurt het om internationaal paspoort aan te vragen?

hoe lang duurt de aanvraag? Je reispas is klaar op de zevende werkdag na de aanvraag. Er bestaat ook een spoedprocedure: in dat geval is je reispas klaar op de tweede werkdag na je aanvraag, maar betaal je aanzienlijk meer.

Waar kan ik mijn Nederlandse paspoort verlengen?

En wilt u een Nederlands paspoort of ID-kaart aanvragen of verlengen? Buiten Nederland kunt u terecht bij een Nederlandse ambassade of consulaat-generaal. In Nederland kunt u terecht bij een grensgemeente of op Schiphol. Kies het land of gebied waar u woont.

Wat meenemen voor paspoort baby?

Een pasfoto die voldoet aan de pasfoto-eisen; Dat beide ouders schriftelijk toestemming geven of beiden meegaan naar het gemeentehuis bij de aanvraag; Een geldig identiteitsbewijs van de ouders; Je baby is aanwezig bij het aanvragen.