Hoe kan je naar Spitsbergen?

Hoe kan je naar Spitsbergen?

Om in Spitsbergen te komen heb je het vliegtuig nodig. Vanaf Oslo is het ongeveer 5 uur vliegen naar de hoofdstad van Spitsbergen. De hoofdstad van Spitsbergen is overigens Longyearbyen. Vanaf Tromso is het ongeveer een uur vliegen.

Is Spitsbergen duur?

Je kunt in een hotel namelijk niet koken en uit eten gaan op Spitsbergen is erg duur. Wij verbleven in Gjestehuset 102, een superfijn hostel waar alle voorzieningen aanwezig zijn. Je kunt al vanaf €200 een kamer boeken voor vier nachten. Wij betaalden zo’n €120 euro per persoon voor vier nachten inclusief ontbijt.

Wat kost een reis naar Spitsbergen?

Als je met twee personen een koffer deelt is dat bij Norwegian ongeveer €20 per enkele reis, en dan komt het totaalplaatje uit op €260 om van Nederland naar Spitsbergen te komen.

Waar liggen de Spitsbergen?

En, Spitsbergen is de beste plek in Europa om ijsberen te zien. Deze eilandengroep ligt in de Noordelijke IJszee, zo’n 500 km ten noorden van Noorwegen. Een onvriendelijk gebied voor mensen met een indrukwekkend decor.

Hoe koud is het in Spitsbergen?

Het klimaat van Spitsbergen is voornamelijk een gevolg van zijn zeer noordelijke ligging. De gemiddelde wintertemperatuur is −12°C, de gemiddelde zomertemperatuur 5°C. Dankzij de Golfstroom zijn de temperaturen op Spitsbergen hoger dan gebieden met dezelfde breedtegraad.

Hoeveel ijsberen op Spitsbergen?

Op Spitsbergen, de archipel in de Noordelijke IJszee, wonen zo’n 2500 mensen, maar ook naar schatting 975 ijsberen.

Welk water ligt er tussen Nova Zembla en Spitsbergen?

Spitsbergen omvat een eilandengroep in de Noordelijke IJszee op 1300 kilometer van de noordpool en op 565 kilometer ten noorden van Noorwegen, waar het officieel deel van uitmaakt. In 1194 is de naam ‘Svalbard’ voor het eerst genoemd in een IJslandse tekst waar het land wordt beschreven als ‘land van koude kusten’.

Welk klimaat heeft Spitsbergen?

De eilanden liggen binnen de Poolcirkel en horen daarom bij het Noordpoolgebied. Dit zorgt ervoor dat Spitsbergen een poolklimaat heeft (type EF/ET volgens de Köppen-Geigerclassificatie), met koude winters en koele zomers.

Wat is de gemiddelde temperatuur op de Noordpool?

De gemiddelde temperatuur in januari varieert van −34 °C tot 0 °C. De temperatuur in de winter kan in sommige delen zelfs onder de −50 °C komen. De gemiddelde temperatuur in juli varieert van ongeveer −10 °C tot ongeveer 10 °C. Het noordpoolgebied bestaat merendeels uit water omringd door land.

Wat moet je doen als je een ijsbeer tegenkomt?

“IJsberen zijn heel nieuwsgierig”, vertelt ze aan New York Post. “Als je er ooit een tegenkomt, kan je traag achteruit wandelen en een voor een je kleren op de grond gooien. Normaal zou het dier daardoor afgeleid moeten worden en eraan beginnen ruiken. Dat moet je tijd geven om beschutting te zoeken.”

Hoe sterk is een ijsbeer?

De ijsbeer is enorm sterk en kan zonder probleem een beest van 70 tot 90 kg uit het water trekken, met relatief weinig moeite. De klauwen van een ijsbeer beschadigt de ‘zeerob’ die uit het water meestal zo erg, dat hij niet meer in staat is te bewegen of tegen te stribbelen.

Welk water ligt tussen Spitsbergen?

Spitsbergen (Noors: Svalbard; Russisch: Шпицберген, Sjpitsbergen) is een eilandengroep (archipel) in de Noordelijke IJszee, zo’n 565 km ten noorden van Noorwegen, die uit drie grotere en een tachtigtal kleine eilanden bestaat.