Hoe kan je een kind met autisme helpen?

Hoe kan je een kind met autisme helpen?

Autisme is voor iedereen anders, maar als ouder kun je je wel voorbereiden en je kind helpen.

 1. Zoek informatie over autisme.
 2. Zorg voor structuur en voorspelbaarheid.
 3. Communiceer duidelijk en concreet.
 4. Vraag je kind wat het graag van je wil en neem dat serieus.
 5. Ontdek samen wat je kind goed kan.

Welke hond past bij kind met autisme?

Vooral de Golden Retriever en de Labrador Retriever (of kruisingen hiervan) zijn geschikt om in te zetten als autismegeleidehond. Deze honden hebben een zachtaardig en betrouwbaar karakter. Kinderen met autisme kunnen soms druk zijn en wat ruw met de hond spelen, het is belangrijk dat de hond hiermee om kan gaan.

Wat is een prikkelarme omgeving?

Prikkels komen binnen via de zintuigen en als de hersenen niet in staat zijn om prikkels gelijktijdig te verwerken, ontstaan door overstimulatie een opgejaagd gevoel, concentratieproblemen en irritatie. In een prikkelarme omgeving, met gedimde lichten of minder geluiden, worden de hoeveelheid prikkels beperkt.

Welke hond geschikt voor kind?

Daarom hebben wij een lijst opgesteld met hondenrassen die goed overweg kunnen met je kind.

 1. 1 De Labrador.
 2. 2 De Newfoundlander.
 3. 3 De Beagle.
 4. 4 De Boxer.
 5. 5 De Ierse Setter.
 6. 6 De Golden retriever.
 7. 7 De Cocker Spaniël.
 8. 8 De Collie.

Wat is belangrijk bij autisme?

Regelmaat, routine, voorspelbaarheid zijn een houvast voor iemand met autisme. Een partner en vrienden moeten zich daaraan aanpassen. Dat moet je kunnen. Het zich in een ander verplaatsen is voor iemand met autisme een haast onmogelijke opgave.

Welke medicatie bij overprikkeling?

bij overprikkeling en probleemgedrag: risperidon. bij prikkelbaarheid, agressie, dwanggedachten en dwanghandelingen: antidepressiva.

Hoe ziet een prikkelarme omgeving eruit?

Wat is de behandeling van autisme?

Bij de behandeling van autisme werken we aan het versterken van: 1 Jouw zelfbeeld/het zelfbeeld van je kind; 2 Jouw zelfvertrouwen/het zelfvertrouwen van je kind; 3 Het verder ontwikkelen van het probleemoplossend vermogen.

Hoe ziet autisme eruit?

Hoe ziet dat eruit? Autisme is een ‘pervasieve ontwikkelingsstoornis’ (in het Engels: een pervasive developmental disorder, afgekort PDD). Of een kind autistisch is, wordt vastgesteld door te kijken naar het gedrag. De officiële criteria voor het stellen van een diagnose zijn vastgelegd in de DSM, het internationale handboek voor psychiaters.

Kan je met autisme genezen?

Er bestaat geen behandeling of medicatie om autisme te ‘genezen’. Maar met de juiste hulp kan je met een autisme spectrum stoornis wel naar school/werken en relaties met anderen onderhouden.