Hoe kan ik zien waar mijn telefoon vandaan komt?

Hoe kan ik zien waar mijn telefoon vandaan komt?

Hoe kun je nu zeker weten dat jouw toestel niet uit ons land komt? En hoe kom je erachter waar hij dan wel vandaan komt? Dat kun je zien aan de zogeheten CSC, de Country Specific Code. Tegenwoordig is deze het makkelijkst te vinden als je via de Instellingen naar Info telefoon gaat, en daar Softwaregegevens kiest.

Welk land maakt Samsung?

Samsung Electronics (Hangul:삼성전자), met het hoofdkantoor in Daegu, Zuid-Korea is een van de grootste elektronicaconcerns ter wereld en maakt deel uit van de Zuid-Koreaanse Samsung Group. Het is actief in meer dan 60 landen. De naam “samsung” betekent letterlijk “drie sterren” in het Koreaans.

Waar worden de producten van Samsung gemaakt?

Samsung heeft productiefaciliteiten in zijn thuisland Zuid-Korea. Dat is ook waar de meeste componenten worden gemaakt die het van zijn zusterbedrijven betrekt. De smartphoneproductiefabriek in Zuid-Korea is echter goed voor minder dan 10 procent van de wereldwijde verzendingen.

Hoe ziet de eerste telefoon eruit?

Ongeveer 130 jaar geleden presenteerde Alexander Graham Bell een trechtervormige uitvinding met een varkensblaas als vlies. Door in het apparaat te praten ging het vlies trillen en zo werd gesproken tekst omgezet in een elektrische stroom die via koperdraden bij de ontvanger terechtkwam.

Waar worden mobiele telefoons van gemaakt?

“De meeste toestellen worden gemaakt in Zuid-Korea zelf en in Vietnam.” Samsung laat in een verklaring weten dat de productielijnen naar andere productiefaciliteiten in de wereld worden verplaatst.

Kan ik een telefoon in het buitenland kopen?

Koop je een smartphone in het buitenland, wees je er dan wel van bewust dat er een aantal risico’s aan vastzitten. Als je geluk hebt, koop je je telefoon soms voor een iets betere prijs. En soms is grijze import de enige manier om die toffe nieuwe telefoon te pakken te krijgen.

Waar worden Nokia’s gemaakt?

Momenteel heeft Nokia drie operationele fabrieken in Hongarije, Mexico en Finland.

Waar is een telefoon van gemaakt?

De buitenkant bestaat uit Aluminium en/of diverse kunststoffen. De camera bestaat o.a. uit sapphire glas. De batterij bevat cobalt, grafiet, lithium en aluminium. De printplaatjes bevatten goud, zilver, koper, wolfraam (tungsten), tantalium.

Welke Android versie heeft mijn Samsung?

Afhankelijk van het besturingssysteem dat op je toestel is geïnstalleerd, zijn er verschillende manieren om de Android-versie te vinden. 1 Open ‘Instellingen’. 2 Scroll naar beneden en tik op “Info telefoon”. 3 Selecteer “Softwaregegevens”.