Hoe kan ik mijn achternaam wijzigen?

Hoe kan ik mijn achternaam wijzigen?

Achternaam wijzigen Een verzoek tot wijziging van uw achternaam kunt u indienen bij Justis. Hiervoor gelden strenge voorwaarden. Op de website van Justis leest u wat de voorwaarden zijn en hoe u een verzoek indient.

Hoe kan ik je achternaam wijzigen?

Het is mogelijk om je voornaam of je achternaam te wijzigen, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Voor het veranderen van je voornaam moet je naar de rechtbank. Als je je achternaam wilt wijzigen, kun je je wenden tot Justis. De wens om je naam te veranderen kan uit allerlei omstandigheden voortkomen. Denk hierbij aan ruzie in de familie,

Wat is de achternaam van een verzoeker?

Ook bij naturalisatie (het verkrijgen van de Nederlandse nationaliteit) kan de achternaam worden gewijzigd. Dit verzoek kan alleen worden toegewezen als de verzoeker een niet-Nederlandse achternaam heeft en de nieuwe gewenste achternaam zoveel als mogelijk is afgeleid van de oude naam. 9. Als u een onwelvoeglijke of bespottelijke achternaam heeft

Kan ik de achternaam wijzigen vanwege een misdrijf?

Naamswijziging vanwege een misdrijf. Je kunt ook verzoeken de achternaam te wijzigen als de ouder van wie jij of je kind de naam draagt, zich schuldig heeft gemaakt aan een bepaald type misdrijf. Naamswijziging na adoptie. Iemand die is geadopteerd, kan zijn naam laten wijzigen in zijn oorspronkelijke achternaam.

Kan het kind de achternaam van de moeder krijgen?

Het kind kan dan de achternaam van de vader of van de moeder krijgen. Is deze keuze eenmaal gemaakt, dan kan de keuze niet meer ongedaan gemaakt worden. Als het kind meerderjarig geworden is, kan het eenmalig verzoeken om herziening van deze naamskeuze.

Het veranderen van een achternaam kan alleen onder strenge voorwaarden. U vindt de voorwaarden voor een wijziging van een achternaam op de website van Justis. Daar vindt u ook de kosten van een achternaamswijziging.

Kan ik twee achternamen hebben?

De dubbele achternaam kan uit maximaal twee namen bestaan en wordt zonder koppelteken geschreven, dus bijvoorbeeld Jansen De Boer. Zo krijgen ouders de keuze voor bijvoorbeeld: Jansen, De Boer, Jansen De Boer en De Boer Jansen.