Hoe is de situatie in Brazilie?

Hoe is de situatie in Brazilië?

U kunt naar Brazilie reizen, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. Let op: er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona. Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek coronavirus.

Hoe lang kan ik in Brazilie blijven?

Vereisten voor een toeristenvisum voor Brazilië voor Nederlandse paspoorthouders. Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen per 180 dagen. De reiziger moet: In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden bij inreis, met minimaal twee lege visumpagina´s.

Is Brazilië gevaarlijk?

In Brazilië is er veel criminaliteit. Vooral in de grote steden komen er na zonsondergang berovingen voor, hierbij kan geweld worden gebruikt. Het is daarom verstandig om niet te reizen na zonsondergang. Ook op de stranden vinden er in het toeristenseizoen berovingen plaats.

Hoe lang moet je paspoort geldig zijn voor Brazilië?

Als je op vakantie gaat naar Brazilië moet je in het bezit zijn van een paspoort dat bij aankomst in Brazilië nog minimaal 6 maanden geldig is.

Welke documenten nodig voor Brazilië?

Bij het betreden van het Braziliaanse grondgebied wordt een paspoort met een geldigheidsduur van minimum 6 maanden vereist. Een geldigheidsduur van 12 tot 15 maanden is echter aangeraden.

Het reisadvies voor Brazilië is geel; er zijn veiligheidsrisico’s. Er zijn inreismaatregelen wegens corona. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Heeft een Braziliaan een visum nodig voor Nederland?

Visum aanvragen in dit land of gebied Als Braziliaanse burger heeft u geen Schengenvisum nodig als u voor minder dan 90 dagen als toerist in Nederland wilt verblijven. Dit betekent niet dat u automatisch toegang heeft tot het Schengengebied.