Hoe ingevoerde wagen inschrijven?

Hoe ingevoerde wagen inschrijven?

De inschrijvingsprocedure van gebruikte ingevoerde voertuigen was tot op heden niet mogelijk via WebDIV en kon enkel gebeuren door het DIV- personeel. Vanaf 1 april 2019 zullen de vanuit de EU ingevoerde voertuigen ingeschreven kunnen worden via WebDIV.

Hoe een auto invoeren van Duitsland naar België?

In België moet u het voertuig eerst fiscaal aangeven en technisch laten keuren, daarna laten verzekeren en – als u het voertuig in het verkeer brengt – inschrijven bij de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV).

Welke documenten nodig voor import auto?

Als u in Nederland woont en een auto koopt in het buitenland (importeren), moet u een Nederlands kenteken voor dit voertuig aanvragen. Na ontvangst van het kentekenbewijs betaalt u motorrijtuigenbelasting (mrb). Ook heeft u een kentekenplaat en een WA-verzekering nodig.

Wat kost een auto invoeren van Duitsland naar België?

Daarnaast worden invoerrechten geheven (het tarief wordt berekend op basis van de douanewaarde van het voertuig en de kosten verbonden aan het transport naar België). Gemiddeld bedraagt dat tarief 10% voor een auto. Ten slotte betaal je ook 21% btw.

Hoe importeer ik zelf een auto uit Duitsland?

Zelf een auto importeren in 5 stappen

  1. Keuring*/kentekenonderzoek bij de RDW.
  2. Belastingaangifte voor de verschuldigde rest-BPM.
  3. Na ontvangst belastingaanslag deze direct betalen.
  4. Na ontvangst kenteken (ca een week na betalen BPM) kentekenplaten laten maken.

Welke papieren nodig voor import auto Duitsland?

In Duitsland hoor je twee documenten bij je auto te hebben, namelijk een Fahrzeugbrief (groot, groen formulier met alle data van de auto en die van de eigenaar). Deze bewaart de eigenaar in de regel thuis. En een Zulassungsbescheinigung (klein document met alle voertuiggegevens).

Wanneer is de inschrijving van gebruikte ingevoerde voertuigen mogelijk?

Inschrijving van gebruikte ingevoerde voertuigen (afkomstig uit de EU) De inschrijvingsprocedure van gebruikte ingevoerde voertuigen was tot op heden niet mogelijk via WebDIV en kon enkel gebeuren door het DIV- personeel. Vanaf 1 april 2019 zullen de vanuit de EU ingevoerde voertuigen ingeschreven kunnen worden via WebDIV.

Hoe moet u een voertuig inschrijven in België?

In België moet u het voertuig eerst fiscaal aangeven en technisch laten keuren, daarna laten verzekeren en – als u het voertuig in het verkeer brengt – inschrijven bij de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV). Bepaalde categorieën van voertuigen moeten na de inschrijving terug naar de keuring voor een administratieve keuring.

Wat is de verplichte preregistratie van tweedehands ingevoerde voertuigen?

Preregistratie van tweedehands ingevoerde voertuigen bij DIV Drie procedures zijn voorzien : 1) De verplichte preregistratie van ieder voertuig geschikt voor inschrijving via het Vehicle Identification Number (VIN): de levensduur van het voertuig in België begint op het ogenblik van zijn invoer.

Hoe kan de inschrijving van een voertuig gebeuren?

De inschrijving van een voertuig kan slechts gebeuren op basis van een origineel, volledig ingevuld en door de aanvrager ondertekend, aanvraagformulier. Dit formulier wordt vóór de inschrijving voorgelegd. Het buitenlands kentekenbewijs moet door de verzekeraars gedurende een periode van minstens 6 maanden bewaard worden.