Hoe haal je het plaatje van een cd eraf?

Hoe haal je het plaatje van een cd eraf?

Ja je kan de cd koken in heet water en dan barst de zilverlaag. Volgens internet moet je hem in kokend heet water doen en dan ongeveer 10 minuten wachten.

Wat moet je doen als je cd beschadigd?

Smeer een beetje tandpasta op de leeskant van de cd en wrijf dit met je vingers volledig in zodat de cd helemaal bedekt is. Laat de cd een aantal minuten liggen zodat de tandpasta kan opdrogen. Wanneer de tandpasta volledig is opgedroogd spoel je dit met warm water af, zorg ervoor dat alle resten goed verwijderd zijn.

Welk soort afval zijn cd’s?

Welke afvalfractie? Waar kan ik terecht met dit afval?
cd-doosje PMD
cd-schijfje restafval
cement bouwafval (aanwijzingen parkwachter volgen)
Cementzak (al dan niet leeg) restafval

Hoe kan ik een CD repareren?

Een CD Schoonmaken in een bakje water met zeepsop Pak een bakje met water, doe er wat zeepsop bij. Zorg er goed voor dat de bak stofvrij is. Dompel de vuile CD of DVD in het bakje voor één minuut. Spoel de CD af met wat warm water en veeg de CD of DVD schijf af met een pluisvrije doek.

Hoe maak je een disc schoon?

Verwijder vingerafdrukken en vet met wrijfalcohol. Breng wat isopropylalcohol aan op een schone doek en wrijf de disk schoon vanuit het midden naar de rand. Veeg overtollig vocht zorgvuldig weg met een droge doek en dezelfde bewegingen, en wacht daarna twee minuten tot de disk volledig droog is.

Hoe kan ik een cd repareren?

Kunnen cd doosjes bij plastic afval?

Als fanatieke afvalscheider draag je een steentje bij door bijvoorbeeld geen chipszakken, CD-hoesjes of piepschuim bij het plastic, want deze afvalsoorten horen bij het restafval. Milieu Centraal geeft tips waar je nog meer op kunt. Bij twijfel check je de Afvalscheidingswijzer.