Hoe groeit een Laurierboom?

Hoe groeit een Laurierboom?

De grond van de Laurierboom moet permanent vochtig gehouden worden. Als de wortel namelijk uitdroogt, gaat deze dood. Ook in de winter moet de Laurier voldoende water (elke 4 á 5 weken) blijven krijgen. Let op dat er geen laagje water in de pot blijft staan, want dit kan wortelrot veroorzaken.

Kan laurier in pot tegen vorst?

Echter, laurier is in onze contreien niet winterhard. Kan de plant lichte en kortstondige vriestemperaturen tot ongeveer -5°C probleemloos doorstaan, dan zal aanhoudende vorst leiden tot uitdroging of schade aan stam of kruin.

Hoe Laurierboom planten?

De Laurier doet het goed in zowel zon als halfschaduw, maar zorg dat de plant altijd voldoende licht krijgt. Hoewel de Laurier niet winderhard (temperaturen tot -5°C) is, kunnen ze de warmer wordende winters in Nederland overleven. Wilt u echter geen risico lopen, plaats de Laurier dan op een koele, vorstvrije plek.

Kan laurier in een pot?

Een goed verzorgde laurier kan in pot gemakkelijk 100 jaar oud worden. Plant laurier in goede potgrond. Potgrond die neutraal tot lichtzuur is en wat klei bevat is ideaal. Zorg voor een goede drainage door onderaan in de pot een laag potscherven of kleikorrels te leggen.

Waar komt de laurier vandaan?

De laurier (botanische naam Laurus nobilis) komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten, Iran en Irak. Het is een houtachtige wintergroene heester, die tegenwoordig overal in het Middellandse Zeegebied voorkomt in de vorm van bomen tot wel 18 meter hoogte.

Waar groeit laurier?

Laurier is afkomstig uit vooral het oostelijk Middellandse Zeegebied, uit landen als Turkije, Georgië en Griekenland. In Nederland wordt laurier gekweekt als kuipplant omdat de plant niet volledig winterhard is.

Hoe verzorg ik een Laurierboompje?

De Laurier is een redelijk dorstige tante en heeft het liefst haar potgrond constant licht vochtig. Let er wel op dat er geen laagje water onderin de pot blijft staan. Langdurig natte voeten kan ervoor zorgen dat de wortels gaan rotten en dat willen we natuurlijk niet.