Hoe elektriciteitsverbruik monitoren?

Hoe elektriciteitsverbruik monitoren?

EnergieID is een gratis online platform dat je op een eenvoudige manier inzicht geeft in jouw energie- en waterverbruik. Door het ingeven van een aantal basisgegevens en meterstanden kan EnergieID tonen of je verbruik volgens verwachting verloopt. Je kan ook deelnemen aan een bestaande groep of zelf een groep aanmaken.

Hoeveel stroom verbruikt een smartphone?

Iedere dag stoppen we dus 27,02 Wh, oftewel 0,027 kWh, in de telefoon en de warmte verbruikt een extra 0,009 kWh. In totaal kost deze telefoon ons dan per dag 0,036 kWh per dag en 13,14 kWh per jaar. Met weer hetzelfde energietarief komt dat neer op 3,02 euro per jaar.

Hoe digitale meter koppelen?

Onder het gele klepje van je digitale elektriciteitsmeter zitten 2 gebruikerspoorten, de P1- en de S1-poort. Via deze gebruikerspoorten kan je slimme toepassingen aansluiten. Beide gebruikerspoorten zijn complimentair en geschikt voor verschillende toepassingen.

Hoe digitale meter aansluiten?

Wat moet je doen?

  1. Zorg dat je meters voor elektriciteit en aardgas goed bereikbaar zijn.
  2. Hou er rekening mee dat je voor de duur van de plaatsing geen elektriciteit of aardgas hebt.
  3. Voorzie voldoende ruimte voor een nieuwe meterkast, als je huidige kast geen 60 cm hoog en 25 breed is.

Waar vind ik mijn jaarlijks verbruik?

Achteraan je afrekening staat de historiek van je verbruik Zo kun je niet alleen de historiek opvolgen als je al meerdere jaren bij dezelfde energieleverancier bent, maar krijg je ook de som van de metingen over een kalenderjaar.

Hoe verbruik berekenen met digitale meter?

Via de twee lokale gebruikerspoorten P1 en S1.

  1. Via de P1-poort lees je je verbruik (in kWh), je actief vermogen (in kW) en enkele kwaliteitsgegevens seconde per seconde af.
  2. De S1-poort toont ruwe data aan een bijzonder hoge frequentie.

Wat kost het opladen van een mobiele telefoon per jaar?

Dus met ongeveer 2kWh per jaar blijft je telefoon in leven. Bedenkend dat de prijs voor 1kWh aan stroom rond de 20 eurocent ligt, kost al het opladen op jaarbasis dus nog geen 50 cent.