Hoe doe je fruitvliegjes levend vangen?

Hoe doe je fruitvliegjes levend vangen?

Een eenvoudige manier om fruitvliegjes levend te vangen is met een bananenschil en een open plasticzak. Doe de schil in de zak en deze zal zich in een mum van tijd omtoveren tot een paradijs voor fruitvliegen, zorg dat er zoveel mogelijk naar binnen gaan en sluit vervolgens de zak.

Welke vruchten houden van fruitvliegjes?

Fruitvliegen houden van fermenterend fruit, waarbij kersen en bananen de voorkeur hebben. Ook citrusvruchten zoals grapefruits en sinaasappels zijn geliefd. Dit wil echter niet zeggen dat je geen last zult hebben van fruitvliegjes als je deze vruchten niet meer koopt. Wist je trouwens dat vliegjes hun eitjes in fruit leggen?

Welke kruiden kunnen je bestrijden van fruitvliegjes?

Kruidnagel en knoflook tegen fruitvliegjes. Naast basilicum kunnen andere kruiden met een sterke geur ook helpen bij het bestrijden van fruitvliegjes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kruidnagel en knoflook. Je kunt deze in kleine bakjes door het hele huis verspreiden en je zult geen last meer hebben van fruitvliegjes.

Wat is een hekel aan fruitvliegjes?

Fruitvliegjes hebben een hekel aan de sterke geur van bepaalde kruiden. Voornamelijk de kruiden, salie, knoflook en kruidnagel werken afstotend voor de fruitvliegjes in uw huis. Door een sinaasappel in twee helften te snijden en hier een kruid als kruidnagel in te stoppen, zult u veel fruitvliegjes verjagen.

Wat zijn bestrijdingsmiddelen voor fruitvliegjes?

Andere fruitvliegjes bestrijdingsmiddelen die je waarschijnlijk al in huis hebt zijn appelazijn, rode wijn of bier. Onze tip: Vul een kom met een van deze vloeistoffen en span daar een stukje huishoudfolie overheen. Prik vervolgens met een vork een aantal kleine gaatjes in de bovenkant en de fruitvliegjes zullen hier direct op afkomen.

Wat is de levenscyclus van een Fruitvlieg?

Over de fruitvlieg. Voordat je overgaat tot het kweken van fruitvliegjes, is het belangrijk om meer over de levenscyclus te weten. Het fruitvliegje in een insect dat 2-3 mm die groot wordt. Een volwassen fruitvlieg wordt gemiddeld ongeveer 30 dagen oud. In gevangenschap kunnen ze tot wel 4 maanden leven.