Hoe distels kweken?

Hoe distels kweken?

Distels vragen weinig verzorging en doen het prima op droge, kalkrijke grond. Wel moet de grond goed doorlatend zijn, want ze houden niet van natte voeten. Ook gedijen ze het best op een plek in de volle zon.

Hoe hoog kan een distel worden?

Vrij algemeen is de distel te vinden langs de kust, maar in Zeeland en het zuiden van Limburg vrij zeldzaam. De plant kan 200 cm hoog worden en bloeit in juli en augustus met roodpaarse, knikkende bloemhoofdjes.

Hoe Kogeldistel vermeerderen?

Je kan kogeldistel op meerdere manieren vermeerderen: Kogeldistel zaaien: Echinops ritro zaait zichzelf gemakkelijk uit, maar je kunt zelf ook in de herfst het zaad verzamelen en in het voorjaar zaaien. Echinops delen: Je kunt ook de kogeldistel delen als hij te vol raakt. Haal de plant dan uit de grond en deel hem.

Hoe voorkom je distels?

Distels maai je best kort voor de bloei als de bloemkoppen nog gesloten zijn (eind juni – begin juli). Te vroeg maaien heeft geen zin zijn want dan vormt de plant nog een tweede keer bloemknoppen (augustus – september). Bovendien zijn de planten het zwakst voor en tijdens de bloei.

Hoe snel groeit een distel?

Tweejarige distel De planten ontwikkelen in het eerste jaar enkel wortels en een bladrozet. In de zomer van het tweede jaar bloeien ze en vormen ze zaad onder de vorm van pluizen. De wind zal de zaden verspreiden. Daarna sterft de plant af.

Is Kogeldistel winterhard?

Kogeldistels komen altijd goed tot hun recht als ze in groep worden aangeplant….Echinops of de kogeldistel.

Echinops – Kogeldistel
Echinops ritro
Bladkleur : Blauwgroen / bladverliezend
Hoogte : blad tot 40 cm bloemen tot 100 cm
Winterhardheid : Goed winterhard

Hoe snoeien Kogeldistel?

Snoeien kogeldistel Na de eerste bloei in augustus de Kogeldistel in zijn geheel terugsnoeien. De plant kan dan opnieuw uitlopen medio september/oktober en zal opnieuw gaan bloeien. Na de tweede bloei de Kogeldistel wederom in zijn geheel terugsnoeien.