Hoe demonteer je een fietsketting?

Hoe demonteer je een fietsketting?

Benodigdheden om je fietsketting zonder quick link te vervangen.

  1. Leg je fietsketting in een kettingpons.
  2. Draai de kettingpons aan.
  3. Draai de kettingpons terug en haal de pin eruit.
  4. Leg je nieuwe fietsketting over het kleinste voortandwiel.
  5. Leg de ketting vervolgens op het kleinste tandwiel achter op de cassette.

Hoe haal je een schakel uit een ketting?

Pak je kettingpons of kettingpons tang en draai het pennetje uit de dikke kant van de schakel. Zorg ervoor dat het pennetje nog een beetje vast blijft zitten in de schakel. Je draait hem er dus niet helemaal uit. De dunne kant kun je er gewoon helemaal uit draaien.

Hoe zet je een fietsketting vast?

Verwijder de gebroken schakel en gooi deze weg. Verwijder de gebroken schakel terwijl de pin halverwege is. Gebruik daarna de pin om er een nieuwe quick link aan vast te maken. Na deze stap is je ketting bijna gemaakt.

Hoe vervang ik een tandwiel van een fiets?

Om de cassette van je fiets weg te halen, moet je eerst het achterwiel demonteren en de as wegnemen. Vervolgens gebruik je het best een cassette-afnemer. Die is speciaal ontworpen voor het blokkeren en deblokkeren van tandwielen van een freewheel en het vasthouden van de cassette tijdens de demontage.

Hoe werkt een Kettingbreker?

Een ketting bestaat uit pennen die door de ketting heen lopen, de binnenste platen, de buitenste platen en de busjes. Wanneer je een ketting breekt met een kettingbreektang druk je de pennen eruit. De kettingbreker heeft een pen die door de draaiing zorgt dat de pen in de ketting eruit gedrukt wordt.

Hoe Fix je een ketting?

Gebruik de kettingpons om de fietsketting te repareren. Zoek in de ketting naar de gebroken schakel en maak deze daarna los met de kettingpons. Bekijk de video hiernaast om te zien hoe dit werkt. Duw de pin een klein stukje omhoog. Zorg dat hij ver genoeg uitsteekt om de kapotte schakel te verwijderen.