Hoe brei ik een sok?

Hoe brei ik een sok?

Om eenvoudige sokken te breien vanaf de boord, ga je steken opzetten en een boord breien met de boordsteek 1/1 of 2/2. Hierna brei je de rest van de sok in tricotsteek, iedere toer recht. Als laatste brei je de teen en sluit je deze eenvoudig met de Finchley graft.

Wat is de beste sokkenwol?

Vrijwel al onze andere sokkengarens bestaan uit 20-25% polyamide en 75 tot 80% wol. Deze garens zijn wat duurder dan sokkengarens met een groot percentage acryl, maar het grote voordeel is dat wol veel beter ademt dan acryl. Doordat wol veel meer vocht doorlaat is dit veel beter voor je voeten.

Hoe brei ik een kleine hiel?

Je begint in het midden te breien en neemt er bij elke pen een steek bij van de zijkanten. Tegelijkertijd minder je ook een steek. Klinkt ingewikkeld, maar als je het gaat doen zal je zien wat er gebeurt. De hiel krijgt nu vorm.

Wat is de Kitchener Stitch?

De kitchener stitch is een veelgebruikte methode om de teen van gebreide sokken dicht te maken op een onzichtbare manier. De kitchener stitch kan lastig zijn om te onthouden en het duurt lang om uit te voeren.

Hoeveel steken voor sokken?

opzetten en boord Zet verdeeld over 3 naalden 60 steken op (of het aantal volgens de maattabel). Dat is dus 3 maal 20 steken. Brei in een boordpatroon zo’n 20 toeren en brei vervolgens in tricotsteek zo’n 40 à 50 toeren. Je bent helemaal rond als je weer bij het draadje van de opzet bent geëindigd.

Hoeveel gram wol voor 1 paar sokken?

Voor 1 paar sokken (maat 42) heb je 2 bollen nodig.

Hoeveel gram wol voor een paar sokken?

De hoeveelheid wol die je nodig hebt, hangt af van hoe lang je de sok wil gaan maken. Maar voor een gemiddeld paar is 80 – 100 gram voldoende. Voor dit patroon wordt wol gebruikt die geschikt is voor naalden 2,5 mm. Maar je kunt het patroon makkelijk zelf aanpassen voor dikkere of dunnere wol.

Wat is de kleine hiel?

Deze hiel wordt gebreid over een even aantal steken. Als de grote hiel de gewenste hoogte heeft brei je als volgt: Averecht over de helft van het aantal steken +2, 2AV samen breien, 1AV, keer het werk.