Wie schreef de vijf?

Wie schreef de vijf?

Enid Blyton
Claude VoilierEileen Soper
De Vijf/Auteurs

Wat is de naam van de hond in de serie de vijf detectives?

Hoofdpersonen zijn de kinderen Larry (Laurence Daykin), Fatty (Frederick Trotteville) – in het Nederlands Dikky, Pip (Philip Hilton), Daisy (Margaret Daykin), Bets (Elizabeth Hilton) in het Nederlands Betty, en Dikky’s hond Buster. Bijna elke schoolvakantie komen ze een mysterie tegen.

Wat is de echte achternaam van Gideon Samson?

Gideon Samson (Den Haag, 17 februari 1985) is een Nederlands kinderboekenschrijver. De achternaam Samson is een pseudoniem. Volgens de schrijver heeft hij dit pseudoniem gekozen met het oog op toekomstige vertalingen van zijn boeken. Zijn eigen achternaam zou onuitspreekbaar zijn voor niet-Nederlandstaligen.

Waar is Paul Biegel geboren?

BussumPaul Biegel / GeboorteplaatsBussum is een plaats in de regio het Gooi, in het zuidoosten van de Nederlandse provincie Noord-Holland. Tot 2016 was Bussum tevens een gemeente. Op 1 januari van dat jaar ging deze op in de nieuwe gemeente Gooise Meren, waarvan Bussum de hoofdplaats is. Wikipedia

Hoeveel boeken van de vijf?

Sindsdien is de serie uitgegroeid tot een van de succesvolste Britse kinderboekenseries. Blyton schreef 21 boeken in de serie, waarvan aan het einde van 1953 al meer dan zes miljoen exemplaren verkocht waren. Zelfs tegenwoordig worden jaarlijks nog twee miljoen exemplaren verkocht.

Waar speelt de vijf zich af?

De serie speelt zich af in Engeland en ze zitten allemaal op een kostschool. Bijna elke schoolvakantie ontmoeten ze elkaar. Vakanties waarin ze de meest spannende avonturen beleven.

Hoeveel bladzijden heeft het boek zwarte zwaan?

Specificaties

Leeftijdsindicatie: 12 – 15 jaar
Auteur(s): Gideon Samson
Prijs: 18,99
Aantal pagina’s: 224
Uitgever: Leopold

Hoeveel kinderen heeft Paul Biegel?

Voor zijn werk ontving hij onder meer twee Gouden Griffels, vier Zilveren Griffels en een nominatie voor de Hans Christian Andersenprijs. Biegel, de jongste zoon in een gezin van negen kinderen, groeide op in Bussum en Amsterdam….

Paul Biegel
Handtekening
Werk
Jaren actief 1962 – 2006
Genre Jeugdliteratuur

Hoeveel boeken heeft Enid Blyton geschreven?

De boeken zijn populair in Engeland en Australië en zijn in 41 talen vertaald. Enid Blyton heeft een oeuvre van ongeveer 600 titels. Ook heeft ze in veel tijdschriften geschreven.

Waar is de vijf en het geheim van de vuurtoren opgenomen?

Fünf Freunde (Nederlands: De Vijf en het Geheim van de Vuurtoren) is een Duitse jeugdfilm, gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Enid Blyton. Deze film is grotendeels gebaseerd op het verhaal De Vijf weer op Kirrin-eiland.