Wie eerst op geboortekaartje?

Wie eerst op geboortekaartje?

Wij gaan straks eerst zijn naam + achternaam en dan mijn naam + achternaam gebruiken als volgorde. We zijn (nog) niet getrouwd en vonden het niet leuk om op het kaartje te vermelden dat de baby straks de achternaam van papa heeft.

Welke info op geboorte kaartje?

Welke tekst zet je op het geboortekaartje?

  1. De naam van je baby. Natuurlijk, het allerbelangrijkste is wel de naam van jouw zoon of dochter, die moet op het geboortekaartje staan.
  2. Geboortedatum en tijdstip.
  3. Gewicht (en lengte)
  4. Contactgegevens.
  5. Geboortegedichtjes.
  6. Kraambezoek/kraamfeest.
  7. Cadeautips.

Hoe tweede naam op geboortekaartje?

De roepnaam (ook wel voornaam genoemd) wordt vaak op de voorzijde van de kaart gezet. Heeft jouw kindje ook een tweede naam (ook wel doopnaam genoemd)? Deze worden vaak aan de binnen-/achterzijde van de kaart gezet, samen met de roepnaam.

Hoe schrijf je geboortekaartje?

Gefeliciteerd met de geboorte van jullie kindje! Veel geluk, liefde en prachtige momenten toegewenst. De maanden van wachten zijn voorbij, je hebt er een nichtje/neefje bij! Zo klein, zo mooi, zo bijzonder.

Waarom staat het gewicht op een geboortekaartje?

Waarom staat het gewicht op een geboortekaartje? Het gewicht staat vaak samen met de lengte op het geboortekaartje zodat kraamvisite kleertjes in de juiste maat kan kopen. Ook geeft het een indicatie van hoe gezond het kind is. Het is niet verplicht om het gewicht op het geboortekaartje te zetten.

Hoe schrijf je een geboortekaartje?

Hoe zwaar is een geboortekaartje?

De speciale geboortezegels kun je gebruiken voor het versturen van je geboortekaartjes binnen Nederland. De geboortezegels hebben de waarde 1 (een postzegel met de waarde 1 is voor het verzenden van kaarten en brieven tot en met 20 gram). Een geboortezegel kost net zoveel als een normale postzegel (actueel tarief).