Inhoudsopgave
Welke stenen voor tuinpad?
Aanleg tuinpad met tegels Ook met tegels kan je een mooi tuinpad aanleggen. Je kan bijvoorbeeld keramische tegels gebruiken, maar ook betontegels en tegels uit natuursteen behoren tot de mogelijkheden. Keramische tegels zijn erg onderhoudsvriendelijk en behouden goed hun kleur.
Welke schors voor tuinpad?
Boomschors voor uw tuinpad is verkrijgbaar in diverse varianten. Een veelgebruikt, kwalitatief hoogwaardig type schors is de zogenaamde Franse boomschors. Het materiaal komt van de bast van Zuid-Europese of Noord-Afrikaanse naaldbomen en heeft een vrij vaste structuur.
Wat zijn Kleischelpen?
Deze schelpen zijn verhard omdat klei zich gehecht heeft aan de onderkant en beter geschikt is als ondergrond waarop veel wordt gelopen of gereden. Gewassen schelpen worden met name in privé tuinen gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.
Hoe plaats je stapstenen?
Staptegels aanleggen in 4 stappen
- Bepaal de plaats en de afstand tussen de stenen, met name de afstand is belangrijk.
- Vervolgens bepaal je op welke ondergrond de tegels geplaatst moeten worden.
- Tot slot stel je de juiste hoogte vast.
- Nu je de plaats, afstand, ondergrond en hoogte hebt bepaald, kun je de stenen plaatsen.
Welke afstand tussen stapstenen?
Hou voor kleine paadjes of onderbroken stapstenen bijvoorbeeld in het gazon minimaal 25 tot 30 cm aan. Bij een onderbroken pad dienen de stenen 60 à 70 cm (hart op hart) uit elkaar te liggen (zie illustratie). Indien deze afstand meer of minder bedraagt zal het tuinpad niet lekker lopen.
Welke schors gebruiken?
Grove schors (‘maat 20-40’, wat staat voor 20 tot 40 mm dikke stukken) is het meest populair, omwille van het uitzicht, maar fijnere schors (maat 10-20) bedekt de bodem beter, houdt het onkruid langer weg én beschermt je planten beter tegen de droogte.
Hoe leg je Padvast aan?
Verwerking Padvast wordt machinaal aangebracht en na het aanbrengen statisch verdicht. Na het verdichten is het gelijk begaanbaar voor verkeer. Tijdens de aanleg is het vochtgehalte belangrijk om een goede verdichten te verkrijgen. afschot, zodat het water niet alleen verticaal maar ook horizontaal goed kan weglopen.