Welke stalen schroeven worden gebruikt voor aluminium constructies?

Welke stalen schroeven worden gebruikt voor aluminium constructies?

Stalen schroeven die worden gebruikt voor aluminium constructies zijn doorgaans gegalvaniseerd, maar er worden ook wel andere bekledingen gebruikt zoals bijvoorbeeld geel-chromateren.

Waarom is aluminium roestvrij?

Aluminium roest niet. Met aluminium is er geen verf of coating toe te voegen of te krassen. Staal of carbon steel (in plaats van roestvrij staal) moet meestal worden geverfd of behandeld ter bescherming tegen roest en corrosie, vooral als het staaldeel onderdeel is van een vochtige of bijtende omgeving.

Wat is het verschil tussen aluminium en staal?

Het ligt eraan hoe je het vergelijkt. Aluminium ten opzichte van staal is zo’n 3x duurder per kg. Echter een goede aluminium constructie is gemiddeld 40% lichter. In aanschaf is de aluminium materiaalprijs dus nog steeds duurder maar geen 3x meer. Als we aluminium vergelijken met RVS is RVS zo’n 2x duurder, per kg.

Wat zijn aluminium schroeven en bouten?

Aluminium schroeven en bouten zijn leverbaar in standaardvorm met betrekking tot hun sterkte-eigenschappen en leveringsvoorwaarden. De schroeven worden gewoonlijk gemaakt van de legeringen 6082, 5056 of 2011. Gerolde draad kan de sterkte verhogen alsmede de corrosieweerstand. De slijtvastheid kan worden verbeterd door de schroef te anodiseren.

Waarom verzinkte schroeven?

Verzinkte schroeven zijn sterker dan RVS. Omdat verzinkte schroeven kunnen oxideren, zijn ze minder geschikt voor gebruik buiten. Voor gebruik buiten hebben wij de RVS 410 schroeven op de markt gebracht. Deze zijn én sterk én oxideren niet bij normaal gebruik. Voor houten vlonders aanleggen gebruikt men doorgaans de 5×50 mm RVS 410 voor

Wat zijn de schroeven voor eikenhout?

Wovar levert schroeven voor eikenhout, Garapa, Kapur en meer looizuurhoudende hardhoutsoorten. De schroeven voor eikenhout van Wovar beschikken over een organische coating die ervoor zorgt dat de schroef niet wordt aangetast. Hiermee voorkomt u zwarte vlekken in uw houten planken.