Welke snelheid trollen?

Welke snelheid trollen?

Tijdens het slepend vissen varen we doorgaans met een snelheid van rond de 4 km/u. Bij speedtrollen op snoek hanteer ik graag een snelheid tussen de 6,5 en 9,5 km per uur.

Welke lijn voor trollen?

Voor het trollen kunnen we geen dunne lijn gebruiken aangezien er aardig wat kracht op komt te staan. Zoals bij vrijwel alle manieren van roofvissen geniet een gevlochten lijn de voorkeur, hoewel er ook prima met een nylon lijn gevist kan worden.

Hoe werkt een Downrigger?

De hengels staat expres in deze stand om de vis te kunnen haken. Vis pakt het aasje en de clip schiet los. De hengeltop veert omhoog en de vis zit gehaakt. Voordeel 1 van de downrigger is dat je nooit meer lijnen bij de schroef van de motor hebt lopen bij het trollen.

Welke dikte lijn voor snoeken?

Van een milimeter of 30 is de lijn zo sterk dat een snoek hier niet zo gauw doorheen komt. Ons advies: gebruik een nylon lijn van +- 0.28mm of meer, maar met tenminste een trekkracht van 7 kilogram. Lichter kan uiteraard ook (ultra light vissen bijvoorbeeld), maar dan moet je wel weten waar je mee bezig bent.

Waar trollen op snoek?

Als je gaat trollen is het goed om een paar meter uit de kant te varen zodat je op de talud van ondiep naar diep vist, waar de snoeken zich graag vestigen. Beschutting zoals overhangende struiken en omgevallen bomen in het water vinden ze ook fijn, om zich in schuil te houden en een mogelijke aanval in te zetten.

Wat heb je nodig om te trollen?

Wat betreft de hengelspullen kan je het beste een goede spinhengel gebruiken. Een niet te lange (2.30- 2.70 meter) stevige spinhengel met een werpgewicht van een gram of 60 is een goede keuze. Hengels die speciaal voor slepend vissen zijn bedoeld worden ook wel trolhengels of trolling-hengels genoemd.

Welke lijndikte roofvis?

Als we kijken naar de dikte nylon vislijnen die in de roofvisserij worden gebruikt zien we dat forelvissers vaak voor 14/00 – 18/00 kiezen. Baarsvissers gebruiken 18/00 – 22/00.

Welke Baitcaster voor snoek?

De Quick Optimus 301 BC is een sterke baitcasting reel voor de dikkere lijnsoorten. Geschikt voor het vissen met grote stukken kunstaas op de grote snoeken. Voorzien van sterke RVS hoofdas en hoge overbrenging van 7.3:1.