Welke plant combineren met Hosta?

Welke plant combineren met Hosta?

De hosta is een plant die je makkelijk kunt combineren met andere planten. Ze passen goed bij wilde planten die ook in de schaduw groeien….Mooie partners zijn onder andere:

  • astilbe.
  • elfenbloem.
  • gebroken hartje.
  • geitebaard.
  • lelietjes-van-dalen.
  • monnikskap.
  • primulasoorten.
  • varens.

Wat doe je met een te groot geworden Hosta Sieboldiana?

Knip de uitgebloeide bloemstengels na de bloei in augustus af. Zo rond eind september begint het blad van hosta geel te worden en sterft dan langzaam af in de herfst. Wil je opruimen en niet lang tegen lelijk, afstervende blad aankijken, dan kun je de bladeren ook eind september afknippen tot aan de basis van de plant.

Wat voor grond heeft Hosta nodig?

Hosta’s ontwikkelen zich optimaal in relatief zware grond met een hoog humus gehalte. De humus zorgt voor een goede structuur (luchtigheid) en een goed ontwikkeld bodemleven. Een goede bodemstructuur, in combinatie met voldoende meststof en juiste standplaats, bevordert de ontwikkeling van een goed wortelgestel.

Hoe Hosta beschermen tegen slakken?

Slakken houden niet van sterke geuren. Om slakken weg te houden bij de Hosta in jouw tuin, kun je deze besproeien met in water opgelost knoflookpoeder. Dit mengsel zou ervoor moeten zorgen dat slakkeneitjes tussen jouw Hosta niet meer kunnen uitkomen. Wanneer je ’s avonds laat sproeit, blijft de Hosta langer nat.

Wat zijn Hosta’s in potten?

Hosta’s zijn perfect toe te passen in potten. In potten kun je ook de problemen met slakken onder controle houden. Het blad van veel hosta’s wordt heel vaak gebruikt bij het bloemschikken. Er zijn ook diverse soorten Hosta’s met geurende bloemen. Foto: archi-verde.be.

Wanneer geven Hosta’s extra voeding?

Geef hosta’s tweemaal per jaar wat extra voeding: in het voorjaar en in de zomer. Ze gebruiken vooral veel stikstof, zeker de grootbladige soorten.

Wanneer kun je Hosta’s vermeerderen?

De meest eenvoudige methode om hosta’s te vermeerderen is door ze te delen. De beste periode om te delen is het voorjaar, als de neuzen opkomen. Sommige kwekerijen geven echter de voorkeur aan vermeerdering in juli en augustus.