Inhoudsopgave
Welke maat injectienaald?
Voor intramusculaire injecties wordt een iets dikkere en langere naald gebruikt. Bijvoorbeeld de 0,8 x 25mm of de 0,8 x 40mm (groene naald) voor volwassenen en de 0,8 x 16mm (groene naald) voor kinderen. De lengte van de naald wordt ook bepaald door de dikte van de onderhuidse bindweefsellaag.
Hoe dun is een injectienaald?
Gebruik voor intracutane injecties een dunne naald: diameter 0,4 – 0,5 mm. Gebruik voor de BCG-vaccinatie: 0,5 mm x 10 mm of 0,45 mm x 10 mm (diameter x lengte). voor subcutane injecties bij kinderen (huidplooitechniek): 5, 6, 8, 10 of 12 mm.
Welke kleur heeft een Optreknaald?
Door de diameter van de naald is snelle doorstroom mogelijk, ook van viskeuze oplossingen. De rode kleur van naaldhub en beschermdop onderscheidt de naald duidelijk als een specifieke naald die niet voor injectie bij een patiënt geschikt is. Specificatie: stompe optreknaald.
Hoe kleiner de diameter van de canule hoe hoger de Gauge?
Een internationaal eenduidig systeem hanteert vaste kleuren voor de diameter (dikte) van de van de naald, uitgedrukt in G (Gauge). Een lager getal betekent een dikkere naald.
Hoeveel ml injectievloeistof in dijbeenspier?
De hoeveelheid te injecteren vloeistof mag nooit meer dan twee milliliter zijn. En er worden vaak alleen vloeistoffen toegediend die een langzame resorptie moeten hebben, bijvoorbeeld insuline, heparine en morfine. Waar een subcutane injectie wordt toegediend, hangt af van de voorschriften.
Hoeveel ml in dijbeenspier?
Armspier | 1 – 2 ml |
---|---|
Dijbeenspier | 1 – 5 ml |
Bilspier | Max 4 ml |
Wat kan een gevolg zijn van deze weefselschade?
Nociceptieve pijn (weefselpijn) ontstaat door weefselschade. Er komen stoffen vrij die nociceptoren prikkelen. Dit zijn pijnzenuwvezels die een signaal sturen naar de hersenen. Nociceptieve pijn kun je onderscheiden in viscerale en somatische weefselpijn.
Heeft weefselschade invloed op werking medicijn?
Een extravasaal gelopen geneesmiddel kan op verschillende manieren schade veroorzaken aan het omliggende weefsel, namelijk mechanisch, op basis van farmacologische eigenschappen en op basis van fysisch-chemische eigenschappen.
Wat is een midline katheter?
Een Midline katheter is een infuus dat ingebracht wordt bij patiënten die langdurige infuustherapie nodig hebben, zoals bijvoorbeeld antibiotica. Deze katheter wordt net onder of boven de elleboogplooi ingebracht in een groot bloedvat. Op deze manier is de medicatie minder schadelijk voor het bloedvat.