Welke grensovergang Slovenie Kroatie?

Welke grensovergang Slovenië Kroatië?

De grensovergang is Dragonja. Welkom in Kroatië – Istrië. Richting Zagreb: Vanaf Ljubljana neem je de A3 naar Zagreb. Je gaat de grens over bij Bregana Slovenië-Kroatië.

Hoe streng controleert Kroatië?

Een geldig paspoort of identiteitskaart is vereist. Op dit moment voert de grenspolitie overigens nog actiever controles uit. De test- en vaccinatiebewijzen worden echt gecontroleerd. Ook die papieren moet je dus op orde hebben.

Is de grens van Slovenië open?

Er zijn geen beperkingen meer om Slovenië in te reizen. Het reisadvies voor Slovenië is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Hoe druk is Kroatië in de zomer?

Kroatië wordt in de zomermaanden overspoeld door toeristen. Vooral de kust en Dubrovnik zijn populaire trekpleisters, maar ook de Nationale Parken in het binnenland kunnen dan erg druk zijn. Reis je in het voor- of naseizoen dan is het niet alleen overal veel rustiger, maar zullen de prijzen ook een stuk lager liggen.

Hoe Karawankentunnel vermijden?

Re: Karawankentunnel vermijden Aan Sloveense zijde is de pas beter uitgebouwd. Een alternatief is om via Italië te rijden, en dan via Kranjska Gora Slovenië binnen te komen, en dan naar Jesenice te rijden. Als je bestemming aan de Sloveense of Istrische kust is kan je wellicht beter helemaal via Trieste rijden.

Is Kroatië Oranje?

De kleurcode van het reisadvies voor Kroatië is groen. U kunt reizen naar Kroatië maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.

Kan ik nog op vakantie naar Kroatië?

Groen. De kleurcode van het reisadvies voor Kroatië is groen. U kunt reizen naar Kroatië maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.

Is het duur in Slovenië?

Qua prijsniveau liggen de kosten in Slovenië iets onder die van Nederland. Voor €20 tot €30 kun je heerlijk lunchen of dineren voor twee personen. Entreeprijzen voor bezienswaardigheden in Slovenië kunnen aardig hoog oplopen.