Welke documenten nodig voor Mauritius?

Welke documenten nodig voor Mauritius?

Als u naar Mauritius reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Ook kan het zijn dat u een visum nodig heeft.

Heb je een visum nodig voor Mauritius?

Vereisten voor een toeristenvisum voor Mauritius voor Nederlandse paspoorthouders. Geen visum benodigd voor een verblijf van maximaal 90 dagen. De reiziger moet: In het bezit zijn van een paspoort met een geldigheid van minstens zes maanden na vertrek uit het land van bestemming met minstens één lege visumpagina.

Is Mauritius open voor toeristen?

Onze lokale partner heeft ons laten weten dat de grenzen van Mauritius weer open zijn. Er zijn enkele maatregelen opgesteld door de overheid om veilig reizen door Mauritius mogelijk te maken.

Hoe vlieg je naar Mauritius?

Vanaf Amsterdam gaan twee à drie dagen per week rechtstreekse vluchten naar Mauritius. Je vliegt met Air Mauritius of KLM van Amsterdam Schiphol naar Mauritius. De vliegtijd is circa 12 uur. Je kunt ook met een tussenstop naar Mauritius vliegen.

Hoe duur zijn taxi’s in Mauritius?

Prijzen voor vervoer en brandstof in Mauritius.

Enkeltje (streekvervoer) 0.70 EUR (0.61-0.82) 34 MUR (30-40)
Taxi Start (normaal tarief) 3.10 EUR (2.00-6.10) 150 MUR (100-300)
Taxi 1km (normaal tarief) 2.00 EUR (1.30-3.10) 100 MUR (62-150)
Taxi van 1 uur te wachten (normaal tarief) 10 EUR (4.10-20) 500 MUR (200-1,000)

Hoe gevaarlijk is Mauritius?

Een bezoek aan Mauritius verloopt over het algemeen geheel zonder problemen. Echter er is criminaliteit. Zo kunt u beter niet alleen in het donker buiten het resort lopen en moet u in toeristische gebieden rekening houden met zakkenrollers.

Wat is de mooiste kant van Mauritius?

De oostkust heeft de mooiste stranden maar daar is vak ook wat meer wind (m.n. in juli en augustus). De meeste luxe hotels liggen aan de oostkust en de meeste hotels zijn zo gebouwd dat je geen last hebt van de wind.

Welke vaccinaties voor Mauritius?

Mauritius

  • Gele koorts vaccinatie verplicht bij komst uit (of langer dan 12 uur in transit geweest in) een gebied waar gele koorts voorkomt.
  • Vaccinatie tegen DTP, dat is difterie, tetanus en polio.
  • Vaccinatie tegen hepatitis A oftewel besmettelijke geelzucht.