Welk paspoort nodig voor Egypte?

Welk paspoort nodig voor Egypte?

– Egypte: voor reizen langer dan 30 dagen is een Belgisch internationaal reispaspoort vereist en is een ID-kaart niet voldoende. Het is noodzakelijk dat jouw internationaal reispaspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.

Kun je met een ID-kaart naar de Canarische eilanden?

Met een Nederlandse ID-kaart kun je naar de volgende landen reizen: Andorra, Bulgarije, Cyprus, Duitsland, Griekenland, Frankrijk, Italië, Kroatië, Malta, Montenegro, Oostenrijk, Portugal, Spanje (inclusief de Canarische Eilanden), Turkije en Zwitserland.

Wanneer is een paspoort geldig?

Als u al een paspoort hebt, is het niet mogelijk om de geldigheidsduur (vastgelegd op 7 jaar en op 5 jaar voor minderjaren) ervan te verlengen. Wanneer uw paspoort niet meer geldig is, moet u, indien nodig, een nieuw paspoort aanvragen. Een paspoort blijft geldig na een verhuizing (in België, uit of naar het buitenland).

Wat is het paspoort en de identiteitskaart?

Met het paspoort en de identiteitskaart (ID-kaart) kunt u zich identificeren en reizen. Het Nederlandse paspoort bevat vingerafdrukken in een chip.

Wat is een Belgisch paspoort?

Een Belgisch paspoort is een document om uw identiteit te bewijzen in de landen waarvoor de Belgische identiteitskaart (eID) niet volstaat. Ook kinderen jonger dan 12 jaar hebben meestal een paspoort nodig. Met een paspoort kunt u naar alle landen ter wereld reizen, desnoods aangevuld met de vereiste visa.

Wanneer mag uw paspoort verloren of gestolen worden?

Uw paspoort mag in de laatste 5 jaar niet meer dan 1 keer verloren of gestolen zijn. U mag niet het voorwerp zijn van een gerechtelijke, politionele of administratieve maatregel die de onvoorwaardelijke uitreiking van een nieuw paspoort verhindert.

Hoelang moet paspoort geldig zijn voor Egypte?

Een paspoort is vereist. Het document moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Egypte.

Wat nodig reizen Egypte?

Wat heb ik nodig om naar Egypte te reizen?

  • Negatieve PCR-test en QR-code.
  • Bewijs van volledige vaccinatie.
  • Gezondheidsverklaring Nederland (heen- en terugvlucht)
  • Gezondheidsverklaring (Declaration Form) Egypte.

Heb je een paspoort nodig voor Portugal?

Persoonsdocumenten. Een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart is vereist.

Hoe lang is het nieuwe paspoort geldig?

Voor personen vanaf 18 jaar is het paspoort of de Nederlandse identiteitskaart 10 jaar geldig. Voor personen jonger dan 18 jaar blijft een paspoort of identiteitskaart 5 jaar geldig. Dit geldt voor documenten die zijn uitgegeven sinds 9 maart 2014.

Hoe lang mag ik in Egypte blijven?

Elk verblijf moet geheel binnen de geldigheidsduur liggen (dus zowel aankomst als vertrek). Op het moment dat uw visum is toegekend (meestal enkele dagen na het aanvragen), is het voor 90 dagen geldig. Binnen de geldigheidsduur van 90 dagen mag u maximaal 30 dagen aaneengesloten in Egypte verblijven.

Heb ik een visum nodig voor Egypte?

Algemene vragen. Heb ik een visum nodig voor mijn vakantie naar Egypte? Ja, iedereen heeft een visum nodig om Egypte in te mogen reizen. Dat geldt voor alle reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit, dus ook voor (minderjarige) kinderen.