Welk materiaal stickers?

Welk materiaal stickers?

Papier, vinyl en folie PP zijn materialen die veel gebruikt worden bij stickers drukken. Papier is niet waterbestendig. Toch hoeft dat geen probleem te zijn, omdat lang niet alle stickers in contact komen met water. Zoek je toch waterbestendige stickers?

Hoe milieuvriendelijk zijn stickers?

De meeste vinylstickers bevatten pvc. Deze stof wordt als belastend voor het milieu gezien, omdat er bij de verbranding van pvc giftige stoffen vrijkomen. Onze recyclebare sticker wordt gemaakt van een vinyl dat geen pvc bevat. Bovendien wordt deze gemaakt van gerecyclede materialen.

Wat zijn pvc stickers?

Behalve gewoon vinyl heb je ook nog pvc-vrij vinyl. Dit vinyl wordt gebruikt voor milieuvriendelijke stickers, ook wel recyclebare stickers genoemd. PVC-vrij vinyl wordt gemaakt van recyclebare materialen en is beter voor het milieu dan gewoon vinyl.

Wat betekent pvc-vrij?

Het meeste vinyl dat voor stickers gebruikt wordt bevat pvc. Je hebt echter ook pvc-vrij vinyl. Dit is gemaakt van recyclebare materialen en bevat, zoals de naam al zegt, geen pvc.

Hoe wordt een sticker gemaakt?

Als je stickers wil laten maken, kun je uit verschillende materialen kiezen. De meest voorkomende zijn papier en vinyl. Papier is onder te verdelen in gewoon papier en oplosbaar papier. Qua vinyl heb je ook verschillende soorten.

Hoe zijn stickers ontstaan?

Geschiedenis. In de jaren 60 van de twintigste eeuw werden voor het eerst hoogwaardige kleefmiddelen op een goedkope manier geproduceerd. Tegen het eind van dat decennium ontstond dan de sticker.

Wat is PVC vrij vliesbehang?

Vliesbehang heeft een ademend vermogen. Dat maakt dat het materiaal lucht en vocht door laat en er nooit schimmel op de wanden kan ontstaan. PVC wandbekleding heeft deze eigenschap niet. Als je deze soort wandbekleding gebruikt in vochtige ruimtes of ruimtes die niet geventileerd worden, kan schimmel ontstaan.

Wat is een papieren sticker?

Papieren stickers worden bijvoorbeeld gebruikt voor de etiketten op levensmiddelen. Deze kunnen worden gemaakt in onze etikettendrukkerij. Ook zijn ze populair bij horeca en ziekenhuizen om gevaarlijke stoffen aan te geven of om de houdbaarheidsdatum aan te geven met verschillende kleuren stickers.

Wie heeft de sticker uitgevonden?

Zondag 13 januari is het Nationale Sticker Dag. Deze dag is in het leven geroepen om Ray Stanton Avery te eren. Avery was uitvinder en kunstenaar en de bedenker van de sticker.

Hoe heet de achterkant van een sticker?

Bij een breekslit heeft het materiaal waarop de stickers gedrukt worden om de zoveel centimeter op de backing (rugkant) van de sticker een sneetje, slit genoemd. Het voordeel hiervan is dat je de stickers makkelijker los kunt halen.

Kun je muurstickers op vliesbehang plakken?

U kunt onze muurstickers aanbrengen op onder andere behang, glad stucwerk, het overgrote deel van muurverf- en latexsoorten, glasvezel- of vliesbehang (glad) , houten afwerkwanden (glad), glas, plastic, metaalsoorten waaronder aluminium, deuren en keukenkasten.