Wat was de godsdienst van de Oude Grieken?

Wat was de godsdienst van de Oude Grieken?

De Griekse godsdienst is polytheïstisch d.w.z. dat men vele goden diende. Toch was er een oppergod: Zeus, heerser van de hemel. Zeus regeerde soms met Poseidon, de god van de zee en Hades, de god van de onderwereld. Zeus had de machtige Titanen en hun leider Kronos vernietigd.

Wie was de oppergod van de Oude Grieken?

Zeus is de oppergod in de Griekse mythologie en de hoofdbewoner van de berg Olympus. Hij is de zoon van de titanen Cronus en Rhea. In afbeeldingen is hij vaak te zien met de bliksemschichten die hij van de cyclopen ontving.

Wat was landbouw in het oude Griekenland?

Landbouw was in het oude Griekenland een leidende industrie, tenminste vanaf de tijd van Homerus. De grond was moeilijk te bewerken. Er waren weinig vruchtbare vlaktes in verhouding tot de bevolking en bergen en rotsachtige gronden domineerden in het Griekse landschap.

Wat is de benaming Oude Grieken?

De Oude Grieken is de benaming die men gebruikt voor de inwoners van Griekenland in het tijdperk van de menselijke geschiedenis dat wij nu de Oudheid noemen. In deze tijd bestond Griekenland zoals we dat tegenwoordig kennen nog niet, en bestond het uit allerlei verschillende stadstaatjes.

Hoe ontstond de Oud-Griekse cultuur?

De oud-Griekse cultuur ontstond in de duistere eeuwen, waarbij elementen van de voorafgaande Aegeïsche beschaving werd overgenomen, en bleef bestaan totdat ze opging in de hellenistische cultuur waarin ze zo blijven verderleven en de Romeinse cultuur ook zou beïnvloeden. Ze legde ook de basis voor de Byzantijnse en de moderne Griekse cultuur .

Wat is koinon in het oude Griekenland?

Koinon (Oudgrieks: Κοινον; gemeenschap, bond) is in het oude Griekenland een politieke organisatievorm. Het gaat hier of om een aaneensluiting van onafhankelijke poleis of om ethnoi in afgelegenere gebieden, waar de polis niet de overheersende vorm van samenleven was.