Wat verdient luisterboek inspreken?

Wat verdient luisterboek inspreken?

Afhankelijk van de spreeklengte en bureau, schommelen de voice over prijzen tussen de €180 a €220. Gemiddeld dus €200. Haal je hier een fee van 30% af, zal de stem ongeveer €130 verdienen per klus. Ga je uit van slechts gemiddeld 2 opdrachten per dag x 20 werkdagen = €5.200 aan potentiële opdrachten per maand.

Hoe spreek je een luisterboek in?

De meest toegankelijke en goedkope manier om zelf een eenvoudig luisterboek te maken, is door de spraakrecorder op je smartphone te gebruiken. Je opent de app, klikt op start, spreekt de tekst in, slaat de opname op en klaar is je ‘boek’.

Hoeveel boeken Storytel?

Met zo’n 5.000 boeken is het aanbod van Storytel wel bescheiden te noemen. Ter vergelijking, de Amerikaanse concurrent Audible (waarover later meer) heeft 150.000 boeken.

Hoe kan je een voice actor worden?

De meeste mensen die zich bedachten om stemacteur te worden beginnen met zichzelf aan te melden als stemacteur ofwel de inschrijving bij een stemmenbureau. Maar je moet weten dat de meeste Nederlandse stemmenbureaus honderden inschrijvingen per jaar ontvangen.

Wat verdien je met een commercial?

Bij spotjes met BN’ers moet je denken aan tienduizenden tot 100.000 euro in het geval van een jaarcontract. De campagne van Frank Lammers scoort hoog op alle drie de punten en komt dus aan de bovenkant van de prijsrange. Er zijn overigens voorbeelden van sterren die nog meer verdienden.

Wie spreekt luisterboeken in?

Ingesproken door auteurs Luisterboeken moeten natuurlijk wel eerst ingesproken worden. Ondertussen zijn er in Nederland een aantal producties zoals Thinium die samen met uitgeverijen werken om luisterboeken te maken. In sommige gevallen spreekt de auteur zelf het boek in.

Hoe lang duurt een luisterboek?

Je download je luisterboek, of je gebruikt een app als Storytel, en vervolgens doe je je oordopjes in (of zet je een koptelefoon op) en dan luister je. Dat is het. Met een luisterboek ben je best even zoet, net als met een gewoon boek. Zo duurt Becoming ongeveer negentien uur.

Hoe ziet een luisterboek eruit?

Een luisterboek of audioboek is een ingesproken opname van een boek. Iemand leest het boek voor, dat wordt opgenomen en luisteraars spelen die opname af. In de boekhandel worden luisterboeken soms nog op cd verkocht, maar veelal zijn ze als digitaal audiobestand, bijvoorbeeld mp3, verkrijgbaar.

Wie spreekt Storytel in?

Vrije tijd

merk vaste stem grootte
Storytel Wytske Kenemans n/a
Basic Fit (vrouw) n/a
Stella Martin Stoker n/a
Holland Casino (man) n/a

Wie is Jan Meng?

Jan Meng was boekhandelaar bij Athenaeum in Amsterdam, schreef columns voor “Het Parool” en was radio-presentator. Maar de meeste mensen kennen toch vooral zijn stem dankzij de talloze luisterboeken die hij insprak.

Hoe luister je luisterboeken af?

Luisteren naar gedownloade audioboeken

  1. Open de Google Play Boeken-app. op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Tik bovenaan op Audioboeken.
  4. Tik op het audioboek waarnaar u wilt luisteren.
  5. Optioneel: U kunt ook wijzigen hoe het audioboek wordt afgespeeld of een slaaptimer instellen:

Is een luisterboek fijn?

Vaak komen ze stuiterend uit school, met een luisterboek kunnen ze zich even in de wereld van het boek terugtrekken. ☆Het is een fijne manier om boeken uit te proberen. Vinden ze het boek echt leuk, dan kun je het ook nog kopen. ☆Er zitten ook veel ebooks in de bibliotheek van Storytel.

Waar kun je luisterboeken op afspelen?

Ik som enkele diensten voor je op:

  1. Luisterboeken via Bookchoice. Dit is het medium waar ik kennis heb leren maken met het fenomeen audioboeken.
  2. Luisterboeken via Storytel.
  3. Luisterboeken van de bibliotheek.
  4. Luisterboeken via Youtube.
  5. Luisterboeken op Spotify.