Wat te doen bij scheurtje in achillespees?

Wat te doen bij scheurtje in achillespees?

Als sprake is van een achillespees ruptuur kan gekozen worden voor een conservatieve aanpak met gipsspalk of een operatie met hechting van de achillespees (achillespeesreconstructie). In een operatie worden de peesuiteinden tegen elkaar aangelegd en gehecht of de pees wordt aan het hielbeen gehecht.

Hoe lang gips bij gescheurde achillespees?

Eén van de behandelmethodes, na een geopereerde achillespeesruptuur, is het voortzetten van het gips. Na twee weken een spalk te hebben gedragen krijgt u nog vier tot zes weken gips. Waarbij uw voet langzaam steeds verder in 90 graden (de normale stand van de voet) wordt gezet.

Hoe herstellen van achillespees?

Een achillespeesblessure is meestal goed te behandelen door een fysiotherapeut. Zeker als je je in een vroeg stadium laat behandelen, kun je relatief snel en volledig herstellen. De meerderheid van de mensen met lichte klachten aan de achillespees is na tien tot twaalf weken klachtenvrij.

Doet een gescheurde achillespees pijn?

Een gescheurde achillespees voelt alsof u een trap of stoot tegen uw kuit heeft gekregen. Een gescheurde achillespees is erg pijnlijk! U voelt hevige pijn, achter op uw kuit of enkel. Lopen lukt dan (bijna) niet meer.

Hoe weet je of je een Achillespeesruptuur hebt?

Symptomen. Een achillespeesruptuur kunt u herkennen als u achter op de kuit of enkel ineens erg pijn krijgt. U kunt niet of nauwelijks lopen en ook niet meer op uw tenen staan. Ook kan de huid rond de achillespees warm, rood of dik zijn.

Is een gescheurde achillespees pijnlijk?

Welke beweging kan je niet maken als je achillespees doorgesneden is?

e achillespees volledig scheurt, is het bewegen van de voet naar beneden (plantairflexie) niet meer mogelijk. Bij een gedeeltelijke scheur is dit wel mogelijk, maar dit zal erg pijnlijk zijn.

Hoe achillespees verzorgen?

Bij klachten die wijzen op een achillespeesblessure kun je de pees het beste gedurende vijftien tot twintig minuten koelen met ijs of een cold-pack. Leg er een doek tussen om bevriezing van de huid te voorkomen. De eerste twee dagen kun je het koelen het beste enkele keren per dag herhalen.

Hoelang duurt een achillespees ontsteking?

Mannen hebben er vaker last van dan vrouwen. Gelukkig gaat het bij de meeste mensen na enkele weken of maanden weer over. Soms gebeurt dat vanzelf, soms door alleen wat rust te houden of met simpele hulpmiddelen.

Welke beweging kun je niet meer maken als je achillespees is doorgesneden?

e achillespees volledig scheurt, is het bewegen van de voet naar beneden (plantairflexie) niet meer mogelijk. Bij een gedeeltelijke scheur is dit wel mogelijk, maar dit zal erg pijnlijk zijn. Klachten die de patiënt heeft zijn onder andere: Pijn in de achillespeesregio.