Wat te doen als je kentekenplaat kwijt bent?

Wat te doen als je kentekenplaat kwijt bent?

Doe dan persoonlijk aangifte bij de politie. Met het proces-verbaal kunt u tijdelijke (witte) kentekenplaten kopen. Zodra u de nieuwe kentekencard heeft, kunt u de nieuwe kentekenplaten kopen.

Waarom aanhanger Terugkeuren?

Als u een aanhangwagen heeft of wilt die een hoger bruto laadvermogen heeft dan u met uw auto in combinatie met rijbewijs B mag trekken dan kunt u via het RDW de aanhangwagen laten terugkeuren (het bruto laadvermogen van een aanhangwagen in de kentekenpapieren verlagen).

Hoe krijg ik een kentekenplaat los?

Schroef uw nummerplaat (officiële kentekenplaat met stempel) achteraan de wagen los en geef deze onverpakt af in een postkantoor of postpunt. De schrapping is gratis en gebeurt onmiddellijk. U ontvangt een schrappingsattest waarop de schrappingsdatum staat.

Hoe kom ik aan een nieuw kenteken?

Bent u op zoek naar naar nieuw kenteken? Wanneer u uw kentekenbewijs kwijt bent, dan moet u bij de RDW een vervangend kentekenbewijs aanvragen. Alleen de eigenaar van de auto kan dit aanvragen. Via de website van de RDW kunt u een vervangend kentekenbewijs opvragen.

Wat is maximum massa samenstel?

Behalve wanneer anders vermeld, gaat het bij gewicht om de toegestane maximale massa, ook wel leeggewicht + laadvermogen. Een aanhanger kan bijvoorbeeld een toegestane maximale massa van 750 kilo hebben. Als de aanhanger zelf 150 kilo weegt (leeggewicht), dan mag er nog 600 kilo aan lading bij (laadvermogen).

Wat is Massa rijklaar auto?

Beschik je over een kentekencard, dan staat hier “massa rijklaar”. Massa rijklaar betekent het gewicht van een auto die rijklaar is: de brandstoftank is negentig procent gevuld en er zit een bestuurder van vijfenzeventig kilo in het betreffende voertuig.

Hoe zit een kentekenplaat vast?

“Vaak zit zo’n plaat in een kunststof houder waaruit die relatief makkelijk te verwijderen is. Je kunt proberen om zelf de kentekenplaat vast te zetten met popnagels of extra schroeven, maar goede reparatie blijft vakmanschap.

Hoe maak je een kentekenplaat vast?

Montage van kentekenplaathouder op een voertuig In het voertuig zitten standaard schroefgaten. Positioneer de kentekenplaathouder zo dat de openingen boven de schroefgaten hangen. Hierin schroef je hem dan vast. Het gatenpatroon is zo gemaakt dat er altijd een passende opening is op elk voertuig.

Hoe kan ik nummerplaten opzoeken in België?

Nummerplaten opzoeken is heel eenvoudig, want autokentekens staan goed geregistreerd in België. Vervolgens kunt u via een kentekencheck een overzicht krijgen van het verleden van het voertuig in België. Echter, als u het zekere voor het onzekere wil nemen, kunt u ook een chassisnummercheck uitvoeren.

Wat is het verschil tussen een nummerplaat en een VIN nummer?

Het grote verschil tussen een nummerplaat en een chassisnummer of een VIN nummer, is dat een chassisnummer niet kan veranderen, terwijl een nummerplaat wél kan veranderen. Als een voertuig, bijvoorbeeld een auto, wordt gekocht door iemand in het buitenland, verandert de nummerplaat in een autokenteken van het land waarin de nieuwe eigenaar woont.

Hoe schroef ik uw nummerplaat achteraan de wagen Los?

Schroef uw nummerplaat (officiële kentekenplaat met stempel) achteraan de wagen los en geef deze onverpakt af in een postkantoor of postpunt. De schrapping is gratis (sinds 1-8-2019) en gebeurt onmiddellijk. U ontvangt een schrappingsattest waarop de schrappingsdatum staat. Nadien ontvangt u van de DIV een schrappingsattest op naam via de post.

Hoe voorkom je misbruik van je nummerplaat?

Is je originele nummerplaat gestolen of ben je ze verloren, doe hiervan dan onmiddellijk aangifte bij de politie. Zo voorkom je dat iemand misbruik maakt van jouw nummerplaat. Je krijgt een attest van je aangifte. De politie signaleert je nummerplaat en ze wordt onmiddellijk geschrapt uit het register van de Dienst Inschrijving Voertuigen.

https://www.youtube.com/watch?v=DBqRkVEzUwk