Wat moet je niet eten als je galblaas is verwijderd?

Wat moet je niet eten als je galblaas is verwijderd?

Sla geen maaltijden over en gebruik tijdelijk geen voedingsmiddelen die last geven. Als u klachten blijft houden of de pijnaanvallen blijven telkens terug komen, dan kan dit een reden zijn om uw galblaas te verwijderen. Na de operatie moet u de eerste weken na de operatie voorzichtig zijn met vette voedingsmiddelen.

Kan je een eetlepel pindakaas nemen?

Als je dus een eetlepel pindakaas neemt krijg je meteen ook onnodig veel suiker binnen en ongezonde vetten. De suiker zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel en de vetten verstoren je stofwisseling. Daar word je niet alleen dik van, het is ook slecht voor je gezondheid.

Is pindakaas een beter alternatief?

Een beter alternatief voor pindakaas In plaats van pindakaas kun je beter een echte notenpasta nemen, bijvoorbeeld amandelpasta of sesampasta (tahin), het liefst biologisch. Deze pasta’s hebben een hogere voedingswaarde dan pindakaas, ze bevatten minder suiker en er zit geen aflatoxine in.

Hoe kan de mens zonder galblaas leven?

De mens kan dus, indien nodig, zonder galblaas leven. Zijn functie is het opslaan van de gal geproduceerd door de lever om zodoende de vetten die je eet te verteren. Om deze reden zullen je darmen, na de verwijdering van de galblaas, moeite hebben met het opnemen van voedingsstoffen uit vetrijke voedingsmiddelen.

Hoe moet je leven zonder galblaas?

Zonder galblaas kun je normaal leven. De galblaas is immers vooral een opslagplaats voor gal: het is eigenlijk een tussenstation tussen de lever en de dunne darm. Ook zonder galblaas blijft de lever gal produceren in normale hoeveelheden.

Wat zijn de gevolgen van een galblaasverwijdering?

Er is een kleine kans op complicaties zoals een nabloeding, wondinfectie, abces, perforatie, trombose of longontsteking. Een ernstige complicatie bij deze operatie is een beschadiging van de galwegen. Dit gebeurt gelukkig zeer weinig. De kans hierop is bij de kijkoperatie iets groter dan bij de gewone operatie.