Wat moet er verplicht op een motor zitten?

Wat moet er verplicht op een motor zitten?

Zo moet de motorrijder een goedgekeurde helm, oogbescherming, hoge schoenen of laarzen, handschoenen en beschermende kleding dragen.

Welke knipperlichten zijn verplicht?

Bestuurders van een motorvoertuig en bromfietsers moeten een teken met hun richtingaanwijzer/arm geven, indien:

  • zij willen wegrijden.
  • zij andere bestuurders van een motorvoertuig willen inhalen.
  • zij de doorgaande rijbaan willen oprijden en verlaten.
  • zij van rijstrook willen wisselen.

Hoeveel gewicht kan een motorfiets dragen?

Qua gewicht is dat gemakkelijk te achterhalen: dat vind je in de handleiding van je motor. Zo mag je een Suzuki GSR 750 volgens het boekje beladen tot een totaalgewicht van 380 kilo, een nieuwe BMW R1200 GS tot 460 kilo.

Waar moet een A2 motor aan voldoen?

A2-wetgeving (35kW) Met het 35kW / A2-rijbewijs mag een motorrijder rijden op een motor met maximaal 35kW vermogen, waarbij in acht genomen moet worden dat naast dit vermogen, het vermogen per kilo niet meer dan 0,20kW mag zijn. Een motor van 175kg en 35kW voldoet hier precies aan (35kW:0,2kW/kg=175kg).

Is linker spiegel verplicht?

Actuele regelgeving Personenauto’s in gebruik genomen na 25 januari 2010, moeten zijn voorzien van een linkerbuitenspiegel, een rechterbuitenspiegel en een binnenspiegel.

Waarom geven automobilisten geen richting aan?

Toch zijn er nog betere excuses: 17% geeft geen richting aan, want de bestuurders zijn bang om te vergeten de richtingaanwijzer weer uit te zetten. Acht procent doet het niet, omdat anderen het ook niet doen. Elf procent vind het niet belangrijk en 12% wisselt te vaak van rijbaan om elke keer richting aan te geven.

Hoeveel kilo op een motor?

Je moet het aantal pk delen door het rijklaargewicht in kilogram. Dan krijg je het aantal pk per één kilogram. De uitslag vermenigvuldig je met 1.000. Een voorbeeld: een motorfiets heeft 100 pk en weegt 210 kilogram.