Inhoudsopgave
Wat kun je vertellen over een telefoon?
Werking van de telefoon Onder in de telefoon zit een microfoontje en bovenin een luidspreker. Als je praat, worden de trillingen van het geluid omgezet in elektrische stroompjes. Via het telefoonnet, dat meestal bestaat uit glasvezelkabels, gaat het geluid naar de telefoon van de ontvanger.
Hoe ging bellen vroeger?
Ongeveer 130 jaar geleden presenteerde Alexander Graham Bell een trechtervormige uitvinding met een varkensblaas als vlies. Door in het apparaat te praten ging het vlies trillen en zo werd gesproken tekst omgezet in een elektrische stroom die via koperdraden bij de ontvanger terechtkwam.
Hoe werkt een telefoon?
Hoe werkt de telefoon? Een telefoon bestaat uit twee delen. Maar als je in een ander land zit, gaat je gesprek via een communicatiesatelliet. Een communicatiesatelliet is een soort grote spiegel in de ruimte die ervoor zorgt dat je naar de andere kant van de wereld kunt bellen.
Wat is de geschiedenis van de telefoon?
De geschiedenis van de telefoon. De uitvinder van de telefoon is Alexander Graham Bell. Hij vond de telefoon uit in 1876. Ongeveer 130 jaar geleden presenteerde Alexander Graham Bell een trechtervormige uitvinding met een varkensblaas als vlies.
Wanneer werden mobiele telefoons gebruikt?
Voor 1995 hadden maar weinig mensen een mobiele telefoon. De mobiele telefoons waren meestal te zwaar en ze werkten niet altijd goed. Toch werden er al eerder mobiele telefoons gebruikt. Namelijk in het leger aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de Amerikanen en de Engelsen. De eerste mobiele telefoon werd in 1946 verkocht door
Hoe werd de eerste telefoon uitgevonden?
Precies 150 jaar geleden werd de eerste telefoon uitgevonden door de Duitse natuurkundeleraar Philipp Reis. Hij kreeg het in het jaar 1860 voor elkaar om mondelinge boodschappen over een bepaalde afstand over te brengen en dit werd voor het eerst gedaan met een houten apparaat dat bestond uit een eenvoudige opnemer en weggever.