Wat is viscose van bamboe?

Wat is viscose van bamboe?

Voor het gebruik in textiel wordt bamboe eerst verwerkt tot een viscose-vezel. Dat betekent dat de bamboe eerst met chemische oplosmiddelen wordt verpulpt, waarna van deze brei een vezel wordt gesponnen, of eigenlijk wordt gespoten.

Wat is viscose dekbed?

Viscose is een bekend en ouder proces, minder milieuvriendelijk dan Lyocell. Viscose en Lyocell methodes zijn geschikt om van houtsoorten een textiel te maken. Je kan dus van verschillende ‘harde’ grondstoffen een mooie zachte bedtextiel maken, zoals van hout of bamboe.

Wat voor materiaal is bamboe?

Bamboe is een harde plant, iets tussen gras en een boom in. Voordat deze harde stof tot zacht textiel verwerkt kan worden, is een chemisch proces nodig, het viscoseproces. Hierbij wordt bamboe in een bad met chemicaliën gelegd, die de vezels losweken, waarna van de vezels textiel gemaakt kan worden.

Is bamboe kleding giftig?

De chemicaliën die echter in het bamboe proces gebruikt worden, zijn giftig en gevaarlijk voor mens en natuur. Arbeiders die de chemische dampen inademen, kunnen er zelfs ernstig ziek van worden.

Wat is een bamboe grasachtig?

Bamboe is van de familie der grasachtigen en moet je dus ook als gras bestrijden. Maak gebruik van een onkruidbestrijder die glyfosaat bevat en besproei / behandel de bamboe bij droog weer. De meest efficiënte manier van behandelen is door de bamboe in het voorjaar volledig met de grond gelijk te snoeien.

Wanneer kun je de bamboe snoeien?

Dan kun je de bamboe snoeien. Dit kun je het best doen wanneer de zomer voorbij is, dan is de bamboe uitgegroeid. Doe je dit te vroeg dan kan het voorkomen dat de bamboe afsterft. Snoei de bamboe dus na de zomer in de maanden augustus en september.

Hoe verwijderen en uitgraven bamboe?

De bamboe verwijderen / uitgraven. De meest efficiënte en natuurvriendelijke manier om bamboe te verwijderen is om hem uit te graven. Je kan dit manueel doen of beroep doen op een grondwerker, afhankelijk van de omvang van het perceel bamboe.

Waarom is bamboe bruin geworden?

Bamboe krult zijn blad op en wordt bruin door strenge vorst. In de afgelopen periode hebben we strenge vorst gehad en sneeuw waardoor veel groenblijvende planten hun blad opkrulde of lieten hangen. Het kan door de vorst komen dat de bamboe geel is geworden.