Wat is Shio Koji?

Wat is Shio Koji?

Shio Koji is een Japans gefermenteerd product. Het is gemaakt van zout, water en rijst Koji. Je kunt het gebruiken om te marineren of extra smaak toe te voegen. In Japan hebben ze veel gefermenteerd voedsel zoals sojasaus of sojabonenpasta en Shio Koji is een van de meest populaire smaakmakers.

Wat is Koji Ferment?

Voor fermentatie of smaakmaker Kōji is een gezonde schimmel (Aspergillus oryzae) die centraal staat in de belangrijkste ingrediënten van de Japanse keuken, zoals sojasaus, miso en sake. Met gedroogde kōji-rijst maak je gemakkelijk je eigen miso, shio kōji, amazake of ander gefermenteerd voedsel.

Welke rijst voor Koji?

Gefermenteerde rijst wordt ook wel GENMAI KOJI rijst genoemd. Dit is rijst wat is gefermenteerd met sporen van de aspergillius, meestal de aspergillius Oryzae. De rijst die hiervoor wordt gebruikt kan volkoren rijst zijn met kap, maar ook witte rijst.

Wat is Koji rijst?

Hoe Fermenteer je rijst?

Was de rijst eerst en spoel het water weg. Laat de rijst vervolgens een kwartiertje weken met een kop water. Zeef de rijst, vang het water op in een kom die je bedekt met plasticfolie. Voeg na 24 uur geurolie toe en jouw gefermenteerde rijstwater is klaar!

Hoe lang mag je rijstwater in je haar laten?

Was je haar met shampoo en spoel het daarna uit met water. Breng het rijstwater aan op je haar en hoofdhuid met een spuitfles en verzadig je haar grondig. Laat het rijstwater minimaal 20 minuten op je haar zitten. Spoel je haar uit met koud water en style zoals gewoonlijk.

Hoe lang rijstwater in je haar intrekken?

Zet een douchemuts op, wikkel er een handdoek omheen en laat het een half uur intrekken. Door de douchemuts en handdoek houd je je haar warm waardoor het rijstwater beter intrekt. Na een half uur spoel je het rijstwater uit en kun je een conditioner of haarmasker gebruiken als je haar wat stug voelt.

Hoe vaak wassen met rijstwater?

Om het rijstwater in je lokken op te laten nemen is het belangrijk dat je haar zo schoon mogelijk is. Je kunt dus het beste na het wassen van je haar een rijstwaterspoeling doen, wanneer het handdoek droog is. Doe het rijstwater in een sprayflacon en spuit dit over je haar tot je lokken doordrenkt zijn met rijstwater.