Inhoudsopgave
Wat is risicoperceptie rijbewijs?
De risicoperceptietest is een verplicht onderdeel voor het behalen van het rijbewijs sinds 2017. Deze test bestaat uit 5 korte videofragmenten van het dagdagelijkse verkeer. Na elke video volgt er een vraag met 4 antwoorden, waarvan er minstens 1 tot 3 correct zijn. Je moet minstens een 6/10 halen om te slagen.
Wat is risicoperceptie test?
De risicoperceptietest is een proef op de computer waarbij je vijf video’s te zien krijgt. Het zijn verkeerssituaties waarbij je gevaren op de weg tijdig moet herkennen en inschatten, zoals een voetganger die wil oversteken of een auto die je wil inhalen.
Hoeveel moet je halen op Risicoperceptietest?
De risicoperceptietesten zijn, zoals op het examencentrum, een willekeurige selectie van alle themavragen. Je moet minimum 6 op 10 halen wil je slagen voor je test. Let op! Meerdere antwoorden kunnen correct zijn: minimum 1 – maximum 3.
Wat als je niet slaagt voor de Risicoperceptietest?
Indien u niet slaagt voor de risicoperceptietest, wordt het praktijkexamen niet stopgezet. U heeft toegang tot de proef op de openbare weg. U wordt beoordeeld op het geheel van de twee afgelegde proeven.
Hoe voorbereiden op Risicoperceptietest?
Tips om te slagen
- Zorg dat je uitgeslapen naar het examen vertrekt.
- De schermen waarop de filmpjes getoond worden kunnen klein zijn.
- Het gaat in de test om wat je ziet.
- Zo goed als elk filmpje eindigt met een ongewone verkeerssituatie.
- Hou pechstroken en parkeerplaatsen in de gaten.
Wat doet GOCA?
Als sectorfederatie voor de autokeuring en examinering voor het rijbewijs staat GOCA Vlaanderen garant voor expertise-ontwikkeling, netwerking, objectieve communicatie, gegevensuitwisseling en gerichte opleiding.
Welke maneuvers rijbewijs B?
De examinator zal de kandidaat vragen rechtsomkeer te maken, in een straat met matig verkeer. De kandidaat mag kiezen waar hij zich gaat keren en mag het manoeuvre vooruit of achteruit starten. De volledige breedte van de rijbaan (van boordsteen tot boordsteen) mag gebruikt worden.
Wat zijn de manoeuvres?
manoeuvre – Zelfstandignaamwoord 1. Handeling waarmee men de voortgang van een voertuig verandert, zoals bijvoorbeeld een parkeermanoeuvre.