Inhoudsopgave
Wat is NPO zorg?
Het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) had als doel de zorg voor ouderen met complexe hulpvragen te verbeteren. Talrijke organisaties hebben daarvoor landelijk en regionaal de handen ineengeslagen. Doel was een samenhangend zorgaanbod dat beter is afgestemd op de individuele behoeften van ouderen.
Wat is BeterOud?
Doel: Ouderen hun leven zo zelfstandig en waardevol mogelijk laten leiden, ook als zij afhankelijk worden van zorg of ondersteuning. Binnen het consortium BeterOud zetten ouderen, professionals en organisaties zich samen in om die ambitie te realiseren.
Wie is wie in de wijk beter oud?
BeterOud ontwikkelde ‘Wie is wie’, een handig middel waarmee je een beknopt overzicht van hulpverleners maakt. Met het maken van een ‘Wie is wie’ brengt een oudere zijn of haar eigen netwerk in kaart. Handig voor ouderen, maar ook hulpverleners. Zo krijgt een oudere inzicht in het netwerk dat hem of haar ondersteunt.
Wat is Isar PC?
Identification of Seniors At Risk-Primary Care (ISAR-PC) biedt de huisarts een gevalideerd, eenvoudig en praktisch instrument om ouderen met een verhoogd risico op functieverlies te herkennen in een eerstelijnspopulatie.
Waarom een NPO onderzoek?
Er zijn 2 redenen om dit onderzoek te doen: Er is een beschadiging in uw hersenen ontstaan, bijvoorbeeld door een herseninfarct of ernstige hersenschudding. Of er is sprake van een neurologische ziekte zoals multiple sclerose of ziekte van Parkinson.
Wie is wie in de wijk?
Samenvatting. In één oogopslag zien wie wat doet aan zorg en ondersteuning voor ouderen in de wijk. Dat kan met deze infographic van BeterOud: Wie is Wie in de wijk. De publicatie geeft meteen inzicht in wie belangrijke spelers zijn én wat hun belangrijkste taken zijn.
Wie doet wat in de wijk?
De publicatie is vooral bedoeld als een instrument voor zowel beleidsmakers (van gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties) als uitvoerende beroepskrachten en vrijwilligers, om samen te bekijken hoe lokaal de situatie is ingevuld en daar samen op te reflecteren. Wie doet lokaal eigenlijk precies wat?