Inhoudsopgave
Wat is KoeAlert?
KoeAlert betreft een procesbeoordeling door de dierenarts. De dierenarts controleert of de melkveehouder alle aanwezige attentiekoeien herkent en de melk van attentiekoeien aantoonbaar uithoudt. De dierenarts doet een waarneming maar vormt geen oordeel en neemt geen besluiten.
Wat is Locomotiescore?
Locomotiescorekaart. Aan de hand van de locomotiescore kunt u beoordelen of en in welke mate een koe kreupel is. Een locomotiescore van 1 staat voor geen kreupelheid, terwijl een koe met locomotiescore 5 duidelijk kreupel is. Zo weet u of er direct actie gewenst is (score 3, 4,5).
Wat zijn lacterende koeien?
Koeien met veel lactatiedagen zijn in de zomer vaak teruggevallen in de melkproductie en zijn niet meer op het oude niveau teruggekomen. Vooral koeien die laat drachtig geworden zijn (na 200 dagen lactatie) en/ of koeien op een hoog basisrantsoen dreigen nu een te ruime conditie te krijgen.
Waar vind ik mijn KoeKompas?
Ga naar ‘Mijn Z-net’ en klik op ‘Mijn KoeKompas/Koealert Zuivelplatform’, u komt automatisch op de keuzepagina voor KoeKompas/KoeAlert terecht.
Wat is KoeMonitor?
KoeMonitor is een systematiek waarmee melkveehouders en producenten van zuivelproducten aantoonbaar kunnen maken naar klanten, afnemers en toezichthouders dat de eisen voor diergezondheid, het dierenwelzijn en de voedselveiligheid van melk in de melkveehouderij worden nageleefd en dat uitsluitend melk van gezonde …
Is KoeKompas verplicht?
Voor 1 juli KoeKompas uitvoeren voldoende voor 2019 In de ledenraad is besloten dat het vanaf 1 juli 2019 voor alle leden verplicht is om in 2019 een KoeKompas uit te voeren. Deelnemen aan PBB komt hiermee te vervallen.
Welke instanties controleren de veehouder?
Zowel de administratieve als fysieke controles worden uitgevoerd door een onafhankelijke controle-instantie. Melkveebedrijven, zuivelbedrijven en de onafhankelijke controle-instanties worden gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).
Waar KoeKompas invullen?
U logt op de gebruikelijke wijze in op melkweb. Scroll helemaal naar beneden en klik onder Externe links op “KoeAlert en KoeKompas” U komt automatisch op de keuzepagina voor KoeKompas en KoeAlert terecht.
Wat is het doel van KoeKompas?
Wat is het doel van het KoeKompas? Het doel van het KoeKompas is om uw bedrijf compleet in kaart te brengen. Op deze manier worden risico’s ten aanzien van dierwelzijn, diergezondheid en melkkwaliteit in beeld gebracht.
Hoeveel droge stof eet een droge koe?
Dagelijks gaat het om een drogestofopname van 18 kilo per koe per dag, in de winter is dit 17 kilo droge stof. Ze krijgen jaarrond 7 tot 8 kilo droge stof uit mais, daarnaast dus 5 kilo droge stof uit weidegras aangevuld met kuilgras en krachtvoer.