Wat is het doel van ABN AMRO?

Wat is het doel van ABN AMRO?

ABN AMRO wil graag een betere bank zijn, die bijdraagt aan een betere wereld. We zijn ervan overtuigd dat we een betere bank zijn als we ons samen met onze klanten en medewerkers inzetten voor een betere wereld. Lees meer over ons duurzame beleid en hoe u zelf ook eenvoudig een steentje kunt bijdragen.

Wat is de ABN AMRO bank?

We zijn een toonaangevende particuliere en zakelijke bank die zijn wortels heeft in Nederland en zijn klanten volgt naar het buitenland. Internationaal zijn we actief op een aantal terreinen waar we onmiskenbare deskundigheid hebben. Zoals Energy, Commodities & Transportation (ECT) en ABN AMRO Clearing.

Wat is de strategie van ABN AMRO?

Onze strategie berust op drie strategische pijlers: klantbeleving, duurzaamheid en de toekomstbestendige bank. Samen vormen ze de leidraad bij het waarmaken van onze purpose.

Waarin onderscheid ABN AMRO zich?

Wel aan beslissingen die het verschil betekenen tussen goed en beter. Wat je specialisme ook is, we dagen je uit om je kennis en creativiteit in te zetten voor de bank van de toekomst. Zo blijven we vooroplopen in duurzame bancaire dienstverlening en bieden we klanten een goed evenwicht tussen zorg en succes.

Wat is het IBAN nummer van ABN AMRO?

Uw IBAN vindt u: op uw betaalpas. in het rekeningoverzicht in Internet Bankieren of de ABN AMRO app. op uw papieren rekeningafschriften.

Wat is Swift BIC ABN AMRO?

Wat is BIC (SWIFT)? Elke bank heeft een eigen BIC (Bank Identifier Code). De BIC van ABN AMRO is ABNANL2A. Voorheen werd deze code SWIFT-code genoemd.

Hoe onderscheid ABN Amro zich?

Een leven lang Private Banking op maat ABN AMRO MeesPierson heeft als missie om het verschil te maken voor u als klant met een persoonlijke benadering. Met Banking by Generation draait het om een leven lang persoonlijk advies dat is afgestemd op uw levensfase, uw situatie en uw vermogen.

Hoeveel procent van ABN AMRO is van de staat?

In 2008 nam de staat het Nederlandse deel van ABN Amro voor 16,8 miljard over nadat de bank in financiële problemen was gekomen. Vanaf 2015 werd begonnen de aandelen stapsgewijs te verkopen. In de jaren erna is het aandeel van de bank afgebouwd van 100 procent naar ruim 56 procent.

Wat onderscheid ABN AMRO van andere banken?

We bieden je een werkomgeving waarin verschillende talenten intensief samenwerken, elkaar scherp houden en plezier hebben. Want dat een combinatie van uiteenlopende talenten het beste resultaat voor onze klanten oplevert, daar zijn we van overtuigd. Werken bij ABN AMRO betekent werken bij de meest professionele bank.

Waar belegt ABN AMRO in?

Welke banken doen het niet goed?

  • ABN Amro belegde (eind 2018) € 102,2 miljoen in wapenbedrijven die wapens leverden aan landen die mensenrechten schenden of in conflict zijn.
  • ING investeerde (eind 2018) € 510 miljoen via leningen en beleggingen in dergelijke wapenbedrijven.

Wat zijn de kernwaarden van ABN AMRO?

Vertrouwd, deskundig en ambitieus: onze kernwaarden zijn de typerende waarden binnen onze organisatie. Ze laten zien hoe we willen dat klanten ons ervaren.