Wat is het brandpunt van een lens of holle spiegel?

Wat is het brandpunt van een lens of holle spiegel?

Het brandpunt of de focus van een lens of holle of bolle spiegel is: Bij een bolle lens en een holle spiegel: het punt waar evenwijdig aan de optische as invallende lichtstralen na breking door de lens dan wel reflectie door de spiegel samenkomen.

Wat is de sterkte van een lichtbron?

Een lichtbron is een object dat licht uitzendt. Aan een lichtbron kunnen verschillende kwaliteiten worden toegekend: De sterkte van de lichtbron, bijvoorbeeld in termen van de hoeveelheid energie in de vorm van licht, die per tijdseenheid wordt uitgestraald, of in lumen;

Wat is de natuurlijke lichtbron?

Er zijn natuurlijke lichtbronnen, zoals de zon, vuur, bliksem, glimwormen etc. en er zijn kunstmatige lichtbronnen, meestal lampen, bijvoorbeeld de gloeilamp, een TL-buis, een ledlamp of een plasmaboog. Er komt ook licht van objecten die niet zelf licht uitstralen, maar het reflecteren.

Wat is de brandpuntsafstand van een lens?

Met de lenzenformule kan je de brandpuntsafstand relateren aan de beeldafstand en de voorwerpsafstand: 1/f = 1/v + 1/b (f=brandpuntsafstand, v=voorwerpsafstand, b=beeldafstand) Als je alleen S, de sterkte van de lens, weet, dan kan je S =1/f gebruiken.

Wat is de brandpuntsafstand in fotografie?

De brandpuntsafstand is in de fotografie een belangrijk begrip. Ieder objectief wordt behalve door de helderheid van het in het objectief voor de lenzen gebruikte glas door de brandpuntsafstand ervan bepaald. Zie de categorie Focal length van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.

Wat is de brandpuntsafstand van een objectief?

De brandpuntsafstand van een objectief is “de afstand in millimeters van het objectief waar lichtbundels samen komen (brandpunt)”. Klink ingewikkeld, en ik versimpel het vaak door te zeggen ongeveer “de afstand in millimeters tussen de sensor van de camera en het midden van het objectief” Klinkt dat je ook nog te technisch?

Wat is een spiegelend oppervlak?

Men onderscheidt naar de vorm van het spiegelende oppervlak : Een vlakke spiegel: een spiegel met een vlak oppervlak. Het beeld is bij zo’n spiegel even groot als het origineel. Een holle spiegel: een spiegel met als spiegelend oppervlak een gedeelte van de binnenzijde van een bol of paraboloïde.

Hoe maakte men een spiegel bij een opgraving?

Men heeft bij een opgraving in Duitsland een spiegel gevonden met goudlaag aan de achterzijde, beschermd met een laklaag. Nadat omstreeks de 14e eeuw het glasblazen werd uitgevonden, maakte men spiegels door een grote bol te blazen en daarin door de blaaspijp een mengsel van metalen als lood, antimoon en tin te gieten.