Wat is een Overhoef?

Wat is een Overhoef?

Overhoef staat voor artrose in het hoefgewricht of in het kroongewricht bij paarden, en kan worden onderverdeeld in hoge overhoef en lage overhoef. Artrose in het hoefgewricht heet ‘lage’ overhoef. En artrose in het kroongewricht heet ‘hoge’ overhoef. Het onderbeen van het paard eindigt in 6 botdelen.

Wat kun je met een paard met artrose?

Hebben paarden artrose, dan is het belangrijk dat ze zo veel mogelijk bewegen. Maar op een rustige manier, zodat de gewrichten worden ‘gesmeerd’ door de vloeistof (synovia) die erin zit. Piekbelasting, dus ineens heel veel doen, moet juist worden vermeden.

Welk supplement bij artrose paard?

Glucosamine wordt aangeraden als voedingssupplement (poeder of tablet) bij artrose en andere gewrichtsproblemen.

Wat is Overhoef paard?

Overhoef is een botwoekering ter hoogte van het kroongewricht of het hoefgewricht als gevolg van een chronische ontsteking van het gewricht. Dit is aan de buitenkant waar te nemen doordat er een verdikking aanwezig is bij het gewricht. Er wordt onderscheid gemaakt tussen lage overhoef en hoge overhoef.

Kan je een paard met artrose rijden?

Vaak is het wel mogelijk om een paard met artrose te blijven rijden. Je zult weliswaar rekening met de aandoening moeten houden, maar in het algemeen is actieve beweging juist bevorderlijk. Aangepast management in de training is wel noodzakelijk.

Wat kost een röntgenfoto bij een paard?

Een röntgenfoto kost gemiddeld tussen de 30 en 50 Euro. Hierbij zijn zaken als de voorrijkosten, de verdoving, het onderzoek en een eventuele startprijs niet meegerekend. De eerste foto kan daarom soms duurder zijn en de totale kosten hangen ook af van wat er precies onderzocht moet worden.

Welk supplement voor gewrichten paard?

Voor alle paarden is Glucosamine van belang voor het gezonde gewrichten. Niet alleen sportpaarden of oudere paarden hebben belang bij Paardendrogist Glucosamine Forte. Ook jonge paarden en recreatiepaarden hebben baat bij het dagelijkse onderhoud aan de gewrichten door Glucosamine.

Wat te doen aan een Piephak?

De behandeling van een piephak kan op verschillende manieren. Een ‘verse’ piephak kun je het beste koelen met koud water en daarna insmeren met een zalf die ontstekingsremmend werkt. Als de piephak groter is van formaat, haalt de dierenarts het vocht er soms uit. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen.