Wat is een kiwi bevalling?

Wat is een kiwi bevalling?

Vacuümextractie. De vacuüm wordt meestal gedaan met een “kiwi” cup. Deze vacuüm heeft een handmatig pompsysteem waarmee de arts zelf het vacuüm kan creeren. De kiwi wordt op het hoofdje van de baby geplaatst.

Waarom vacuumpomp bij bevalling?

Een vacuümpomp bevalling is een vorm van ‘kunstverlossing. ‘ Een kunstverlossing vindt plaats in het ziekenhuis, als het uitdrijven van je kindje op de natuurlijke manier niet lukt. Er is een kunstmatig hulpmiddel bij nodig. Een vacuümpomp is zo’n hulpmiddel.

Wat kan een voorteken zijn voor het ontstaan van een schouderdystocie?

Er is sprake van schouderdystocie wanneer na de geboorte van het hoofd en het naar sacraal bewegen hiervan, additionele obstetrische handelingen nodig zijn om de schouders geboren te laten worden.

Wat is kunst verlossing?

Een kunstverlossing is een bevalling via de vagina, waarbij de gynaecoloog met een verlostang of een vacuümcup helpt bij de geboorte van uw kind. Bij een eerste bevalling is deze hulp vaker nodig dan bij een volgende bevalling.

Wat is de Apgar test?

De apgarscore is een onderzoek ontwikkeld door dokter Virginia Apgar. Met dit onderzoek wordt direct na de geboorte de algemene toestand of de conditie van een pasgeboren baby gemeten. Het onderzoek wordt 1, 5 en 10 minuten na de geboorte uitgevoerd.

Wat is inwendige en uitwendige spildraai?

Als het hoofdje geboren is draait het terug in de oorspronkelijke stand die het had voor de inwendige spildraai, we noemen dit de uitwendige spildraai. De verloskundige zal nu voelen of de navelstreng niet om de nek van de baby zit.

Wat is een Vacuümextractie?

Bij een vacuümextractie plaatst de gynaecoloog een cup (de zuignap) op het hoofd van je baby. Deze wordt vacuüm gezogen via het slangetje. Daarna kan de gynaecoloog aan het trekkoord trekken tijdens je weeën. Zo helpt de arts jou om je baby geboren te laten worden.