Inhoudsopgave
Wat is de specialistische GGZ?
Bedoeld voor ernstigere, complexe psychische problemen en aandoeningen. In de specialistische GGZ speelt de samenwerking tussen cliënt en behandelaar een belangrijke rol. De specialistische GGZ biedt behandeltrajecten aan als: ambulant, dagbehandeling en klinische behandeling.
Wat valt onder specialistische verpleging?
Het specialistisch team verleent hoog complexe zorg thuis. U kunt hierbij denken aan diverse vormen van infuustherapie, sondevoeding/intraveneuze voeding of dialyse. Een groot deel van het werk bestaat uit palliatieve zorg, bijvoorbeeld pijnbestrijding en sedatie.
Wat is medisch specialistische zorg?
Medische specialistische zorg. Medisch specialistische zorg (algemeen) is geneeskundige zorg die medisch specialisten plegen te bieden. Een medisch specialist is bijvoorbeeld een internist, een gynaecoloog of een plastisch chirurg.
Hoelang duurt SGGZ?
Een behandeling kan afhankelijk van de aard van de klachten en de behandeldoelen van de patiënt een aantal sessies duren of een jaar tot meerdere jaren in beslag nemen.
Wat is een SGGZ verwijzing?
Verwijzing naar de SGGZ Verwijzing naar de SGGZ is aan de orde bij: Een hoog risico en/of hoge complexiteit bij vermoeden van een DSM-benoemde stoornis.
Wat valt onder VP en PV?
Als iemand ouder wordt of last krijgt van zijn gezondheid, kan er verpleegkundige zorg thuis nodig zijn. De zorg kan van korte of lange duur zijn. Een wijkverpleegkundige geeft een indicatie voor welke zorg nodig is.
Wat is MSZ zorg?
De zorg die een medisch-specialist verleent, komt meestal voor vergoeding uit het basispakket in aanmerking. Er gelden wel wat spelregels. Verder zijn er voor sommige specialistische behandelingen uitsluitingen en beperkingen.
Hoeveel behandelingen SGGZ?
Specialistische GGZ (SGGZ): Er is binnen de SGGZ geen vast maximum gesteld aan het aantal gesprekken dat u vergoed krijgt. In geval de behandeling langer dan 1 jaar duurt, moet opnieuw afgestemd worden met de huisarts of de behandeling voortgezet kan worden in de SGGZ, dan wel in de BGGZ.
Wie mag verwijzen naar SGGZ?
De huisarts is verantwoordelijk voor de behandeling van lichte psychische klachten. De huisarts kan mensen met matige tot zware psychische problemen doorverwijzen naar de basis GGZ of gespecialiseerde GGZ.