Wat is de KIB?

Wat is de KIB?

De Kliniek Intensieve Behandeling (KIB) biedt al meer dan 25 jaar specialistische en zeer intensieve zorg aan cliënten die vaak al geruime tijd klinisch in behandeling zijn (geweest) in de reguliere GGZ, maar bij wie de behandeling desondanks gestagneerd is. Het is een derdelijns voorziening.

Wat is een intensieve behandeling?

Cliënten komen in aanmerking voor opname en behandeling in een KIB als er sprake is van zeer ernstige gedragsproblematiek en een sterk ontwrichte behandelrelatie tussen de cliënt en het behandelteam.

Wat is intensieve zorg in de psychiatrie?

In de sector Intensieve zorg zitten de volgende onderdelen: Kliniek, Daghospitaal, Intensive home treatment, High intensive care, Medische dienst en Spoedeisende psychiatrie.

Hoe ziet dagbehandeling eruit?

Bij een dagbehandeling neem je op een aantal dagen of dagdelen deel aan een groepssessie met maximaal acht leeftijdsgenoten. Als groep maak je elkaar sterker en kun je elkaar steunen. Het doel is dat je meer grip krijgt op je eigen functioneren. Je leert met je problemen om te gaan of ze te accepteren.

Wat is een dagbehandeling in het ziekenhuis?

Bij een dagbehandeling wordt u 1 dag opgenomen. Dezelfde dag gaat u weer naar huis. De middag vóór uw opname belt de verpleegkundige u tussen 14.00 en 16.30 uur om de opnametijd door te geven.

Wat houd een dagbehandeling in?

Een dagbehandeling is een intensief programma dat bestaat uit bijvoorbeeld groepsgesprekken (met 8 tot 10 cliënten) die inzicht geven in jou als persoon, mindfulness, systeemtherapie en psychomotorische therapie. Ook heb je een keer in de week een individueel gesprek met jouw vaste behandelaar.

Wat is een dagbehandeling?

Individueel of in groepsverband Behandeling in groepsverband wordt in dagdelen aangeboden en wordt ook wel ‘dagbehandeling’ genoemd. Alle zorg die nodig is tijdens de dagbehandeling, zoals persoonlijke verzorging, verpleging, begeleiding, hoort bij de dagbehandeling.

Wat is het FACT model?

(F)ACT staat voor (Flexible) Assertive Community Treatment. Het gaat hierbij om behandeling en begeleiding van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA). Naast problemen op psychiatrisch gebied is er veelal sprake van problemen op meerdere levensdomeinen.

Wat kost een FACT team?

10,00 Totaal hulpverleners Voor de totale kosten van een team inclusief salariskosten hebben we ook een aantal aannames gedaan, dat brengt ons op een totaal van ongeveer 1,3 miljoen euro per F-ACT team.

Hoe lang duurt een dagbehandeling?

Het is 5 dagen van 10 tot 16 uur of drie dagen van 10 tot 16 uur en dat 12 weken lang.

Hoe lang duurt een dagopname?

Wat is een dagopname? Een dagopname is een opname in het ziekenhuis die minder dan één dag duurt. U wordt ’s ochtends of ’s middags opgenomen en gaat dezelfde dag weer naar huis. Op die éne dag ondergaat u een medische behandeling zoals een operatie, een pijnbehandeling of een onderzoek.